Ankara Dikimevi'nde otobüs durağa girdi: 12 kişi öldü, 13 yaralı var

Ankara Dikimevi'nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine bir belediye otobüsü durağa girdi. Edinilen ilk bilgilere göre 12 ölü, 13 yaralı var.

DHA

Ankara Dikimevi'nde bir otobüs sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine durağa girdi. Kazada 12 kişi yaşamını yitirdi, 13 yaralı var.  

Sürücüsü henüz belirlenemeyen 06 DY 5472 plakalı belediye otobüsü, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Dikimevi Cemal Gürsel Caddesi'ndeki Ankaray İstasyonu yakınında bulunan otobüs durağındakilere çarptı.

Dikimevi'nde belediye otobüsünün durakta bekleyenlere çarpması sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı 12'ye yükseldi. 10 kişinin kaza yerinde, bir kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmesinin ardından, çeşitli hastanelerde tedavisi süren yaralılardan biri de müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Böylelikle kazada yaşamını yitirenlerin sayısı 12'ye çıktı, kazada yaralanan 13 kişinin tedavisi sürüyor. Öte yandan, kurtarma ekiplerinin otobüsün altından çıkardığı cenazeler, ilk incelemenin ardından belediyelere ait cenaze araçlarıyla kaza yerinden alındı.

Kaza yerinde geniş bir alana güvenlik şeridi çekildi, Dikimevi'ne çıkan yol trafiğe kapatıldı, otobüsün etrafı brandayla kapatıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şubesi ekipleri de kaza yerinde çalışma başlattı. Polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceliyor.

Kazada hayatını kaybedenlerin kimliklerinin tespit edilmesine çalışılıyor. Bu arada, bazı milletvekilleri, kaza yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Belediye otobüsü, duraktaki yolcuları altına alarak, kaldırıma ve park halindeki otomobillere çarptıktan 60 metre sonra durabildi.

BÖLGEYE CENAZE ARAÇLARI GELMEYE BAŞLADI

Kazanın olduğu noktaya artık ambulanslar yerine cenaze araçları gelmeye başladı. Dikimevi'ne çevik kuvvetin de ulaştığı bilgisi kaydedildi.  

ANKARA VALİSİ: OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN İLK İFADESİ "OTOBÜS BENİM KONTROLÜMDEN ÇIKTI" ŞEKLİNDE

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Emniyet Müdürü Kadri Kartal ile kazanın meydana geldiği yerde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Daha sonra basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçlar, kazada ilk belirlemelere göre 11 kişinin yaşamını yitirdiğini, 7-8 yaralı bulunduğunu söyledi. İlk belirlemelere göre, otobüs şoförünün herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığını aktaran Kılıçlar, "Kalp krizi gibi bir şeyi de yok. Şu anda otobüs şoförü karakola gitmek üzere. İlk ifadesi, 'Otobüs benim kontrolümden çıktı' yönünde" diye konuştu.

Kılıçlar, şunları kaydetti: "Gördüğünüz gibi durağa ve duraktan da kaldırımın üzerinden 70-80 metre önüne gelen vatandaşlarımızı sürükleyerek 70-80 metre sonra durmuş. İlk bilgilerimiz bu kadar. Hepimize geçmiş olsun. Vatandaşlarımıza başsağlığı, ailelerine sabır diliyorum."