Belediye köpekleri zehirliyor iddiası

Giresun'un Tirebolu İlçesi'nde belediyenin sokak köpeklerine zehirli et vererek öldürdüğü iddia edildi.

DHA

Giresun'un Tirebolu ilçesi sakini Salim Meşe'nin iddasına göre Tirebolu Belediyesi, çevreye zehirli et bırakarak köpekleri öldürüyor. İlçe Jandarma Komutanlığı’na şikayette bulunmak için giden Meşe, “Sizden önce de et getirip şikayetçi oldular. Sizin isminizi de ekleriz” cevabıyla karşılaştı.

Tirebolu'da köpeklerin birkaç gündür belediyece çevreye bırakılan zehirli etlerle öldürüldüğü iddasını dile getiren yöre sakini Salim Meşe, “Yaklaşık 30 köpek itlaf edildi. Bunun yapanlar da belediye yetkilileri. Köpeklere zehirli et verilmesi güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. İlçenin birçok yerinde bu görüntüler yaşandı. Kamera kayıtlarında belediye aracıyla gelen görevlinin çevreye et attığı görülüyor. Yiyen köpekler de zehirleniyor. Belediye görevlileri daha sonra da itlaf edilen köpekleri toplayarak Kuşkaya Köyü’ndeki çöplüğe atıyor. Bu bir insanlık ayıbıdır. İlçemizde büyük bir tepki var” dedi.

Salim Meşe, Tirebolu Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak ile görüştü ancak belediye başkanı, durumdan haberdar olmadığını belirtti.