AKP müftü nikahında geri adım atmıyor: Geri çekme söz konusu değil

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, müftülerin resmi nikah konusunda yetkilendirilmeleri tasarısında geri adım atmayacaklarının sinyalini verdi.

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, müftülerin resmi nikah konusunda yetkilendirilmeleri tasarısı hakkında konuştu.

Medeni hakların hukuksal güvencesinin ortadan kalkacağı, çok eşlilikten çocuk evliliklerine kadar çok yönlü bir saldırının parçası olan tasarı, kadınların tepkisiyle karşılaşmıştı.

Tepki gören düzenlemenin geri çekilip çekilmeyeceği sorusu üzerine Ünal; "Herhangi bir şekilde geri çekme söz konusu değil" dedi.

Ünal; "Bu konu toplumda yeterince tartışıldı. Nihayetinde müftülere nikah kıyma yetkisinin, müftülüklere verilmesi medeni kanunun değişmesiyle ilgili bir konu değil. Yani nihayetinde diğer devlet memurları, nikah memurlarının nikah kıyma yetkisi neyse, yine müftülüklere de aynı yetki veriliyor. Sanki burada yapılacak olan dini nikahmış gibi bir algı oluşturmanın bir anlamı yok. Çünkü burada belediyenin görevlendirdiği nikah memuru, medeni kanunun ona verdiği yetki çerçevesinde nikah kıyıyorsa müftülükler de kıyacaklar. Buradan bir din istismarının çıkarılmasını doğru bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.