Utanmasalar Tuzla'yı AB'ye verecekler!

İş sağlığı ve güvenliği konusunda seminere katılan TÜSİAD ve TİSK temsilcileri, iş cinayetlerinin durması için AB müktesebatına uyum kapsamında hazırlanan yasanın çıkmasını bekliyor.

soL (HABER MERKEZİ) Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen proje kapsamında, TİSK ve TÜSİAD'ın işbirliği ile Hilton Otel'de "İş Sağlığı ve Güvenliği ve Çevre" konulu seminer düzenlendi. Seminerde konuşan TÜSİAD İstihdam ve Sosyal Güvenlik Çalışma Grubu Başkanı Gülden Türktan, Tuzla tersanelerinde birbiri ardına gelen ölümlerin temel nedeninin kayıt dışılık olduğunu ifade ederek, "Bugünün Türkiyesi'nde hala bu tür olaylarla karşılaşıyor olmamız, kabul edilebilir ve hafife alınabilir bir durum değildir" dedi.

TİSK Genel Sekreter Yardımcısı Ferhat İlter, seminerin açılışında yaptığı konuşmada, AB müktesebatına uyum amacıyla hazırlanan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasa Taslağı'nın akademik çevrelerin yoğun eleştirileri nedeniyle kamuoyu gündemine getirilemediğini savundu.
İlter TİSK'in bu konuda akademisyenlerle çalışma yürüttüğünü söyledi.

Sanayicilerin çevre konusunda AB mevzuatına da uygun üretim yapmak zorunda olduklarını belirten İlter, bunun için kaynak tahsisi sorununa çözüm istedi.

Böylece patronlarımız, kâr hırsı gemlendiğinde, denetimler arttığında ve iş güvenliği için yatırım yapıldığında kolaylıkla engellenecek cinayetleri de AB üyeliğine havale etmiş oldular.