Hacettepe Tıp Fakültesi öğretim üyeleri gözaltıları protesto etti

Hacettepe Tıp Fakültesi yönetimi ve Üniversite Senatosu’nun gözaltılarla ilgili tavır alamaması üzerine öğretim üyeleri tarafından başlatılan inisiyatif bugün eyleme dönüştü.

soL (HABER MERKEZİ) Bugün sabah 10.00'da Hacettepe Tıp Fakültesi Merkez Kampüsü'nde toplanan öğretim üyeleri gözaltıları protesto ettiler. Yüzlerce öğretim üyesinin katıldığı eyleme üniversite emekçileri ve öğrenciler de katıldı. Prof. Dr. Ayşın Bakkaloğlu'nun kısa konuşması sonrasında uzun süre alkışlarla gözaltılar protesto edildi. Dr. Bakkaloğlu Haberal ve diğer öğretim üyelerinin karşılaştığı uygulamadan dolayı üzüntülerini dile getirdi ve Üniversite Senatosu'nun bugün bu konuyla ilgili toplanacağını duyurdu.

Ankara Üniversitesi Senatosu ise dün toplanarak bir bildiri yayınladı. Bildiride şu sözlere yer verildi: "Bir süredir üzüntüyle izlediğimiz, çağdaş bir hukuk devletinde karşılaşılması mümkün olmayan uygulamaların, demokratik toplumun vazgeçilmez kurumları olan üniversitelere ve onların mensuplarına da yansımış olmasından derin kaygı duymaktayız."