Direnişteki deri işçileri gözaltında

Yeşil Kundura’da sendikalaştıkları gerekçesiyle işten atılan 3 kadın işçi ve Der-İş sendikası yöneticileri, “üretimi engelliyorlar” diye gözaltına alındılar.

Yeşil Kundura’da işçilerin sendikalaşma faaliyetinden haberdar olan patron üç kadın işçiyi istifaya zorlamış, sonunda buna yanaşmayan işçileri işten atmıştı. Bunun üzerine 3 işçi, fabrika önünde direnişe başlamışlardı.

3 Haziran günü patron, kapı önünde bekleyen işçileri “üretimi engelledikleri” iddiasıyla jandarmaya şikayet etti. Jandarma, Deri-İş Çorlu Şube Başkanı Ali Bayram, Deri-İş Örgütlenme Uzmanı Nuran Gülenç ve Deri-İş çalışanı Ali Bağramıç ile direnişteki üç kadın işçiyi gözaltına aldı.

Sendikadan yapılan açıklamada “Ülkemizde sendikalı olmanın bir anayasal hak olduğu bilinciyle hareket eden işçiler sadece anayasal haklarını kullandıkları için bedelini işten atmakla öderlerken aksine, anasal hakkın kullanılmasının engellenmesi bir suç teşkil ediyorken Yeşil Kundura işverenine yönelik hiçbir şey yapılmamaktadır. Şu halde yasaları çiğneyen Yeşil Kundura işverenidir” denildi.

(soL - Haber Merkezi)