TKP'den 'tezkere' açıklaması: 'Savaşa, savaş tezkerelerine hayır!'

TKP'den Akçakale'de 5 yurttaşın ölümüyle sonuçlanan olay sonrasında AKP tarafından Meclis gündemine taşınan "Suriye tezkeresi"ne tepki geldi. TKP'den yapılan açıklamada "Savaşa ve savaş tezkerelerine hayır" denildi.

Türkiye Komünist Partisi'nden Akçakale'de yaşananlar ve AKP tarafından gündeme getirilen "Suriye tezkeresi" hakkında yapılan açıklama şu şekilde:

AKP hükümeti ülkemizi bir savaşa sürüklemek için elinden gelen her şeyi yapıyor.

Dün Akçakale ilçemizin vurulmasının ve 5 masum yurttaşımızın ölümünün birinci dereceden sorumlusu AKP'dir.

Suriye'ye karşı silahlı saldırılar düzenleyen gerici çeteleri besleyen, koruyan ve örgütleyen AKP, emperyalizmin bölgesel planları uğruna Suriye ile aramıza düşmanlık tohumları serpmeye devam ediyor.

Türkiye'nin Suriye sınırında kurulan çadırları üs edinen silahlı grupların hiçbir engel ile karşılaşmadan düzenli olarak Suriye topraklarına girerek silahlı, bombalı eylemler düzenlediklerini tüm kamuoyu gibi hükümet yetkilileri de bilmektedir. Tayyip Erdoğan iktidarı buna göz yummakla kalmayıp, bu saldırıları desteklemekte ve örgütlemektedir. Komşu bir ülkeye dönük bu insanlık ve ahlak dışı yaklaşım, dün itibariyle Suriye ve Türkiye'yi bir savaşın eşiğine getirmiş bulunuyor.

Dün Akçakale'ye düşen bombalar ve ardından Türkiye'nin Suriye topraklarına düzenlediği saldırı, uzun süredir devam eden gerilimin yeni bir aşamaya geldiğini gösteren kaygı verici gelişmelerdir. Bu provokasyonu tertip edenler ve provokasyona alet olanlar ülkemizi bir savaşa sürüklemek niyetindedir. TKP hangi gerekçelere dayandırılırsa dayandırılsın, ülkemizin emperyalist planlar doğrultusunda bir savaşa girmesine kesin olarak karşıdır. Bu oyunu bozmak öncelikli görevimizdir.

Mecliste bugün gündeme gelen tezkere, dün yaşanan provokasyonun tamamlayıcı adımıdır. Bu tezkerenin ülkemizin güvenliği ve barış söylemi ile hiçbir ilgisi yoktur. Bu tezkere ile ülkemiz, sonu her açıdan felaket olacak bir savaşa sürüklenmek istenmektedir. Türkiye halklarının böylesi bir savaşa açıkça karşı olduğunu bir kez hatırlatırken, başta iktidar partisi olmak üzere tüm milletvekillerini uyarıyoruz! Emperyalizmin saldırı politikalarının bir parçası olan bu tezkere meclisten geçmemelidir!

Ülkemizde ve bölgemizde barışın egemen kılınmasının yolu bellidir. Emperyalizm bölgemizden kovulmalıdır. Türkiye gerici silahlı çetelere destek olmaktan derhal vazgeçmeli, birer savaş karargahına dönüşen kamplar derhal kapatılmalıdır.

Kardeş Suriye halkıyla savaş istemiyoruz.

Savaşa Hayır, savaş tezkerelerine hayır!

(soL-Haber Merkezi)