TKP'den Gezi Parkı açıklaması: Hep birlikte bu zorbalığa “YETER” diyelim!

Türkiye Komünist Partisi, Gezi Parkı'na yapılan şafak baskınına ilişkin bir basın açıklaması yayınlayarak "Diktatör buyruklarıyla yaşamayı kabul etmeyelim.
Bugün boyun eğersek yarın sokağa bile çıkamayız" dedi.

TKP Merkez Komitesi, AKP'nin Gezi Parkı'na düzenlediği şafak baskınına ilişkin bir açıklama yayınladı.

TKP üye ve dostları, halk düşmanlarına, özgürlükleri ayaklar altına alan padişah bozuntularına karşı elinden geleni ardına koymamak için, BU AKŞAM 19.00'da GEZİ PARKI'nın Taksim Meydanı tarafındaki merdivenlerinde buluşuyor.
Haydi TKP, görev başına.
İstanbul İl Komitesi

Açıklamada "Hep birlikte bu zorbalığa 'YETER' diyelim!" çağrısında bulunulurken, "Diktatör buyruklarıyla yaşamayı kabul etmeyelim. Bugün boyun eğersek yarın sokağa bile çıkamayız" denildi.

TKP MK imzalı açıklama şöyle:

Diktatör buyruklarıyla yaşamayı kabul etmeyelim
Bugün boyun eğersek yarın sokağa bile çıkamayız

Tayyip Erdoğan'ın buyruğu ile bu sabaha karşı Taksim Gezi Parkı'na doluşan polis gücü, bir kez daha zorbalık denemesi yapmıştır. Bir kez daha halkın vicdanını ve aklını ne kadar fethetmiş olduklarının testini yapmak istemişlerdir.

Alışveriş merkezi yapmak için Türkiye'nin en önemli meydanlarından birini, Taksim'i halka kapatan, asırlık ağaçları kesen, buna itiraz edenleri gazla yola getirmeye çalışan bir hükümete boyun eğmek, tarihi bir sınavdan geçersiz not almak demektir.

Kaç çocuk yapacağımızdan, nasıl giyineceğimize, hangi dizileri izleyeceğimize ve ne içeceğimize bizim adımıza karar vermeye kalkanlara "hadi oradan" diyememek "yeterince cesur ve onurlu değilim"in itirafıdır.

Her şeyi ama her şeyi yağmalayan, devletin olanaklarını yandaşa yediren, ormanlara, kıyılara, akarsulara el koyan, en sonunda insanlara "benim istediğim gibi yaşayacaksın" demeye başlayan emek düşmanı bir iktidar karşısında suskun kalmak, insanlıktan çıkıp köleleşmeyi kabullenmektir.

İstanbulluları, bu denemeyi yapanlara, "bu ülkeye ne kadar boyun eğdirdik acaba", "ne kadar korkaklaştırdık bu halkı" ve "meydanları, parkları, nehirleri peşkeş çekerken seyredip, istediğimizde köleliğimizi yapabilecekler mi bakalım" sorularını soranlara yanıt vermeye çağırıyoruz.

Sabaha karşı saat 05:00'de polis kuvvetleri ile Taksim Gezi Parkı'na baskın yapıp, baskınla temizlediği parkı iş makineleri ile yıkmaya başlayanlara boyun eğersek bundan sonra sokağa bile çıkamayız.

Hep birlikte bu zorbalığa “YETER” diyelim.

Türkiye Komünist Partisi
Merkez Komite

(soL - Haber Merkezi)