Devrimci Karargah tutuklamalarına karşı eylem

Devrimci Karargah soruşturmasında gözaltına alınan 19 kişiden 14’ünün tutuklanmasıyla devam eden tutuklama operasyonlarına karşı Sıra Kimde İnisiyatifi, "AKP karşısında diz çökmeyeceğiz" dedi.

Sıra Kimde İnisiyatifi, “Devrimci Karargah’a üyelik” gerekçesiyle tutuklanarak Metris Cezaevi’ne gönderilen 14 kişi ile birlikte tutuklama operasyonlarına karşı Taksim Meydanı’nda bir araya geldi. BDP, Halkevleri ve SDP’nin de desteklediği eylemde Sosyalist Parti ve TÖP üyeleri bir araya gelerek, "İşte AKP demokrasisi", "Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Sıra Kimde İnisiyatifi adına söz alan Doruk Balkan, yapılan ev baskınlarında hukuksuzlukların meydana geldiğini belirterek, “Hak hukuk tanımayan tutuklama furyasının yanı sıra şimdi de sıradan bir ifade verme işlemi bile ortamı terörize etme, toplumu terbiye etme yöntemi olarak kullanılmaktadır” dedi. Türkiye Gerçeği dergisi editörü Mehmet Güneş’in de aralarında bulunduğu birçok kişinin tutuklandığını dile getiren Balkan, dün gerçekleştirilen operasyonlara da değinerek, “Birbirleriyle aynı örgütsel süreçlerde olmayan birçok insan ‘örgüt operasyonları’ adı altında düzmece senaryolarla, uyduruk iddianamelerle yan yana getirilerek gözaltına alınmakta ve tutuklanmaktadır. AKP karşısında diz çökmeyeceğiz” diye konuştu.

(soL - İstanbul)