TKP Merkez Komitesi toplandı

Türkiye Komünist Partisi'nin 9. Kongresi'nin ardından oluşturulan Merkez Komitesi 14-15 Şubat tarihlerinde İstanbul'da toplandı. TKP Merkez Komitesi toplantısının gündemi ve partinin önündeki hedeflere ilişkin bir açıklama yayınlandı.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) Merkez Komitesi 14-15 Şubat tarihlerinde İstanbul'da toplandı. Toplantıda, Türkiye ve dünyadaki siyasi gelişmelerin değerlendirildiği, partinin 29 Mart yerel seçimlerine ilişkin hazırlıklarının gözden geçirildiği ve 1 Mart'ta ilk oturumu yapılacak olan Genç Meclis'in sürmekte olan hazırlık toplantılarının sonuçlarının ele alındığı açıklandı.

9. Kongre'nin ardından yeni bileşimiyle toplanan Merkez Komitesi, kongrenin büyük bir başarıyla tamamlandığını ve kongrede alınan kararların aksamasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

Açıklamada, TKP'nin 29 Mart seçimlerinde Türkiye'nin dört bir yanında sosyalizmin sesi olma sorumluluğuyla hareket etmesi için bütün örgüt ve parti üyelerinin hazırlıklarını bir an önce tamamlaması gerektiğinin altı çizilirken, toplantıda partinin seçim propaganda araçları ve seçim sloganlarına ilişkin nihai kararların alındığı duyruldu.

Seçimlere ilişkin olarak TKP'nin seçim politika, slogan ve adaylarını önümüzdeki çarşamba günü kamuoyuna duyuracağı belirtilirken, partinin seçimlerde sınıf mücadelesinin güncel görevleri ve partinin örgütlenme hamlesiyle uyumlu bir seçim çalışması yürütmesi istendi.

Açıklamada ayrıca Merkez Komitesi'nin "işçi, köylü, öğrenci gençliğin yaygın platformu olarak kurulmakta olan Genç Meclis'in Türkiye'nin birçok kentinde sürmekte olan hazırlık toplantılarını değerlendiği" ve "Genç Meclis'in dar anlamıyla bir örgüt olarak algılanmaması, gençliğin gerçek gereksinim ve üretkenliğinin zemini haline gelmesi ve giderek bir gençlik hareketinin ortaya çıkmasına yardımcı olması için yapılması gerekenleri değerlendirdiği" ifade edilirken, Siyasi Büro'nun kararlarının de değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, Merkez Komitesi'nin bir hafta içinde bütün örgütlerde üye toplantıları yapacağı, alınan kararların içselleştirilmesi konusunda adım atacağına da yer verildi.