Suriye saldırısı medyada ‘kalp hastalığına’ yol açtı!

Dün Suriye’de yapılan bombalı saldırının ardından bugün gazetelerin attığı manşetler “medyanın kalp hastalığını mı tuttu” dedirtti. Saldırıyı manşete taşıyan tam 9 gazete “Esad kalbinden vuruldu” derken, başlıklardaki ortaklık "bir yerden mi fısıldanıyor" sorusunu akıllara getirdi.

Suriye’de yaşanan bombalı saldırı bugün medyanın ana gündem maddesi haline gelirken, gazetelerin tamamına yakını saldırıyı manşetten verdi. Gazetelerin manşetlerinde dikkat çeken ayrıntı ise, hepsinin tek merkezden yönetilmişçesine “kalbinden vuruldu” demesi oldu.


Tam 9 gazeteden ortak manşet: "Esad kalbinden vuruldu"

Zaman, Hürriyet, Habertürk, Star, Türkiye, Vatan, Yeni Akit, Sözcü ve Cumhuriyet gazeteleri Suriye’de yaşanan bombalı saldırının ardından “Esad kalbinden vuruldu” manşeti attı.

Gazetelerin manşetlerinde bir yerlerden fısıldanmışçasına benzer başlıklar kullanılması oldukça dikkat çekerken, bazı gazeteler ise bu 9 gazetenin attığı ortak manşete yakın ifadelere yer verdi.

Taraf ve Bugün ise "Beyninden vuruldu" manşetini tercih etti
“Esad kalbinden vuruldu” manşetlerindeki ortalığın dışında kalan Taraf gazetesi bir adım ileri giderek, “Esad beyninden vuruldu” manşeti atarken, Bugün gazetesi ise “Esad’ın beyin takımı vuruldu” demeyi tercih etti.

Diğer gazete manşetlerinden dikkat çeken bazıları ise şöyle: Sabah:“Altı oyuldu”, Milliyet: “Kalesinde vuruldu” ve Yeni Şafak: “Bu bomba Esad’ı bitirir”

İşte gazetelerin Suriye saldırısı manşetleri...

(soL - Haber Merkezi)