Ayla Kutlu, Edebiyat Buluşmaları’na katılacak

Mülkiye Sanat Merkezi, önümüzdeki hafta sonu Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Ayla Kutlu’yu okurlarla buluşturacak.

(soL - Kültür) Kadın edebiyatının öncülerinden Ayla Kutlu önümüzdeki hafta Mülkiyeliler Birliği’nde okurlarıyla buluşacak. Birliğin Ankara’daki genel merkezinde gerçekleşecek buluşmada Kutlu, “Rumeli Parçalanırken 7. Bayrağa Doğru” başlıklı bir sunum yapacak. 27 Eylül Cumartesi günü saat 15.00’te Konur sokak no: 1’de bulunan Mülkiyeliler Birliği Genel Merkezi’nde başlayacak etkinlik, Mülkiyeliler Birliği bünyesinde kurulan Mülkiye Sanat Merkezi tarafından düzenlenecek.

Buluşmada sunumun ardından Yazar Ayla Kutlu’nun da katılımıyla edebiyat üzerine, katılımcıların soru ve görüşleriyle bir edebiyat söyleşisi de gerçekleşecek.

Ayla Kutlu kimdir?
Öykü, roman ve çocuk kitapları yazan Ayla Kutlu, aynı zamanda 1960 Mülkiye (Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi) mezunu. Yazarın Kadın Destanı, Islak Güneş, Ateş Üstünde Yürümek, Kaçış gibi romanlarla, Mekruh Kadınlar Mezarlığı, Hüsnüyusuf Güzellemesi adlı öykü kitapları bulunuyor. Türk edebiyatının en önemli kadın edebiyatçılarından olan Kutlu, ayrıca çok sayıda çocuk kitabına da imza attı.

1985’te “Bir Göçmen Kuştu O” adlı romanıyla Madaralı Roman Ödülü’nü kazanan Ayla Kutlu, 1990’da ise “Sen de Gitme Triyandafilis” adlı yapıtıyla Türk edebiyatının en prestijli ödüllerinden olan Sait Faik Hikaye Ödülü’nü aldı. Senaryolaştırılan öyküyle, yazar En İyi Senaryo dalında Altın Koza ödülü aldı. “Sen de Gitme” adıyla yapılan film 1996’da Altın Portakal ve Altın Koza Film Şenliklerinde toplam 14 ödül topladı. 1995’te çıkan “Mekruh Kadınlar Mezarlığı” Yunus Nadi Roman Armağanı’na değer bulundu.

Her ay bir buluşma
Mülkiye Sanat Merkezi, bu yıl başladığı “Edebiyat Buluşmaları”nı her ayın son cumartesi günü tekrarlayacak. Mülkiyeliler Birliği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Mülkiye Sanat Merkezi aracılığıyla Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencilerinin, Mülkiye mezunlarının, Mülkiye’nin sahip olduğu sanatsal birikim hakkında bilgilendirilmesi, mevcut faaliyetlerden haberdar edilmesi, bu faaliyetlere katılımlarının teşvik edilmesi ve desteklenmesi gibi amaçların gerçekleştirilmeye çalışılacağı bildirildi.