Kiminin taktiği kiminin duası

Geçen yıl Boluspor için dua eden Lütfü Hoca, “kuvvetli nefesiyle” bu kez Bolu Belediyespor’un bayan voleybol takımına galibiyet getirdiğini iddia ediyor. Dinleyeni güldüren dua teknik detaylarla dolu.

soL (HABER MERKEZİ) Takım elbiseli bir adam bütün ciddiyetiyle dua ediyor. Çevresinde sporcular var. Kimisi başını öne eğmiş kendini tutuyor, kimisi de açıkça gülüyor. Bolu'da sporcuların tanıdığı simalardan olan emekli imam Lütfü Karataş, Bolu Belediyespor'un Bayan Voleybol Takımı için galibiyet duası ediyor. Dua benzerlerinden farklı, hoca "nokta atışı" taleplerde bulunuyor.

İmam eşliğinde yağmur duasına çıkma modası farklı alanlara da örnek oldu. Ligde kalma mücadelesi veren Bolu Belediyespor'un Bayan Voleybol Takımı, çareyi duacı hocada buldu. Geçen yıl Boluspor için okuduğu duayla adını duyuran emekli imam Lütfü Karataş'ın "kuvvetli nefesiyle" maça çıkan voleybolcular, on maçtır yakalarını bırakmayan mağlubiyetten kurtuldular! 2. Bayanlar Voleybol Ligi'nde son sırada yer alan Bolu Belediyespor Anadolu Üniversitesi ile yaptığı karşılaşmayı 3-0 kazandı. Maçı izleyen imam "Boşa dua etmeyeceğiz. Boluspor'a da dua ettik, o da karşılaşmayı 2-0 aldı. Burası da tamam. Bundan sonra duaya devam" dedi.

Teknik detaylar taktik ricalar
Dua ederek maç kazandırdığını iddia eden hocanın sözleri oldukça ilginç. Maçı garantilemek için detaya inen hoca, adım adım galibiyete giden yolu da çiziyor. Boluspor için "futbolcu kardeşlerimize otobüslerine binmeyi, koltuklarına yerleşmeyi, yola çıkmayı, İstanbul'a varmayı, otellerine yerleşmeyi, maç saatine kadar beklemeyi, teknik heyetimize uyanık olmayı, güzel taktik vermeyi, rakibi yenmeyi, başta kalecimize doksandan bile olsa bütün topları uçarak yakalamayı, defans oyuncularımıza karşıdan gelen bütün topları kesmeyi, kendi arkadaşlarına isabetli pas olarak atmayı, sağ sol açıklarımıza fırtına gibi esmeyi..." şeklinde devam eden dua, teknik direktörün taktiklerini aratmayacak nitelikteydi. Lütfü Hoca voleybol takımı için de benzer detaylar içeren taktik duasıyla oyuncuları güldürdü.