Siirt Valisi 'mahzun': Kameralar geldi, yangın çıkaran cinler kayboldu!

Siirt'te bir ailenin evinde “cinlerin” yangın çıkardığı yönünde akıl dışı haberlerin basına yansımasının ardından, Siirt valiliği olayın “aydınlatılması” için içinde bir ilahiyatçının ve “bilim adamlarının” bulunduğu araştırma komisyonu oluşturdu. Çıkan sonuç ise işte AKP'nin Türkiye'si dedirtti.

Siirt'te bir aile, evinde 3 yüz kez yangın çıkmasının ardından evini “cinlerin” yaktığını öne sürmüş, yetkililerden yardım istemişti. Siirt müftüsünün de olayı onayladığını gösteren haberler basına yansımıştı.

Hatta Sabah gazetesi de bir adım daha ileri giderek hazırladığı bir foto-galeri haberinde “Cinler nasıl bir görünüme sahiptirl” sorusuna "yanıt" vermiş, haberde “cinlerler” ilgili ayrıntılı “bilgilere” yer almıştı.

Bu akıl dışı haberlerin basına yansımasının ardından Siirt Valiliği de Siirt Üniversitesi'ni olayı çözmek için görevlendirmişti.

Vali yangını araştırsın diye ilahiyatçı görevlendirdi
Vatan gazetesinden Özge Ciğit'in haberine göre, Siirt valiliği yangınların nedenini araştırmak için 1 ilahiyatçı, 2 sosyolog, 1 fizikçi ve enerji üzerine çalışan 6 mühendis görevlendirdi.

Devletin valisinin meselenin “metafizik boyutunu” araştırmak üzere bir ilahiyatçı görevlendirmesi akıllara durgunluk verirken, 10 yıldır ülkeyi yöneten zihniyeti bir kez daha gözler önüne serdi.

“Cin” kovan kamera
Ekip önce ailenin evine kameralar yerleştiriyor ardından da uzaktan ısı ölçebilen ve enerji değişimlerini saptayabilen özel cihazlar yerleştiriyor. Yaklaşık bir ay süren “gözlemin” ardından hazırlanan raporda, araştırma başlayıncaya kadar 500'ün üzerinde yangın çıkan evde kameraların yerleştirilmesiyle birlikte sadece 3 yangının çıktığı ve çıkan bu yangınların ise kamera açısının dışında gerçekleştiği ifade edildi.

“Cin” olma ihtimali zayıf
Raporda, aile ile ilgili çelişkili durumların tespit edildiği söylenirken saptamalar şöyle sıralandı:

- 500 kadar yangın çıkmış ve hepsi aile fertlerinin uyanık olduğu saatlerde gerçekleşmiş
- Evde kimsenin olmadığı durumlarda yangın çıkmıyor
- Bütün yangınlarda giyim eşyaların tutuşuyor
- Yangınlardan hiçbirinde aileden biri bile yaralanmadı
- Bir yangın hariç hepsi aile fertleri tarafından söndürülmüş
- Çocukların ceplerinden çakmak çıktığı aile reisi tarafından söylenmiştir

Raporun sonunda yer alan değerlendirmede ise şu skandal ifadeler yer aldı:

Metafizik unsurların etkili olma ihtimalinin zayıf olduğu kanaatine varılmıştır. Aile fertlerinin sosyo-psikolojik açıdan uzun süre gözlemlenmesi gerekmektedir

(soL- Haber Merkezi)