Okullar küçük çocuklar için ölüm saçıyor

Okullar öğrenciler için tehlike saçmaya devam ediyor. Trabzon’da 5 yaşında zorunlu olarak okula başlatılan Resul Demir adlı öğrencinin üzerine okul bahçesinde oyun oynarken 200 kiloluk demir kapı düştü.

TOKİ'nin yaptırdığı ve bu yıl öğrenime açılan Bahçecik İmam Hatip Okulu'nda yaşanan olay bir öğrencinin ağır yaralanmasına neden oldu.

5 yaşındaki ilköğretim 1. sınıf öğrencisi Resul Demir, arkadaşlarıyla okulun bahçesinde oyun oynarken üzerine 200 kiloluk demir kapı düştü. Olayın ardından ağır yaralanan Demir, ameliyata alındı.

Hayati tehlikeyi atlatan Demir’in başına gelen olay, hem okulların çocuklar için adeta ölüm saçtığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi hem de 5 yaşındaki öğrencilerin okula başlatılmasının nasıl tehlikelere yol açabileceğini göstermiş oldu.

Trabzon'da son 5 yıl içinde buna benzer 5 olay daha yaşanmıştı. Farklı okullarda yaşanan demir kapı kazalarında 2 çocuk hayatını kaybetmiş, 3 çocuk yaralanmıştı.

Nurdan Boz uyarmıştı
Yaklaşık 2.5 yıl önce Maltepe’de bir ilköğretim okulunun ana sınıfında okuyan oğlu Efe Boz'un büyük ihmaller sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından okullardaki tehlikeli ortama ilişkin mücadele veren Nurdan Boz, okulların küçük çocuklar için nasıl tehlikeler içerdiğini belirtmiş ve anne-babaları küçük yaştaki çocuklarını okullara göndermemeleri için uyarmıştı.

(soL - Haber Merkezi)