İntaş Lisesi’nde mücadele sürüyor

İntaş Lisesi’nin imam hatibe çevrilmesine karşı İstanbul Kadıköy’de, Milli Hakimiyet Parkı’nda bir araya gelen liseliler ve veliler, bir kez daha sürece nasıl müdahalede bulunabileceklerini tartıştılar.

İmam hatibe dönüştürülen İntaş Lisesi, sürecin başından beri gösterdiği tepkiyi sürdürmeye devam ediyor. Daha önce yapılan toplantının ardından, bir kez daha bir araya gelen liseliler, AKP’nin attığı adımlarla neleri amaçladığını ve ne tür uygulamaları hayata geçirdiğini, sürece yeni dahil olan arkadaşları için anlattılar. Toplantıda ayrıca, hukuki sürecin nasıl işlediğine dair araştırma yapan liseliler, arkadaşlarını bu konuda bilgilendirdi.

Tartışmaya ilerleyen bölümlerde katılan Eğitim iş temsilcisi, velilere ve öğrencilere bundan sonra neler yapılabileceği konusunda bir konuşma yaptı. Yaşanan sürecin basit bir değişiklik olmadığı, imam hatipleşmeyle birlikte ileride bölge halkının yaşam alanlarına da müdahale edileceğini, bölge halkını ve diğer velileri bu doğrultuda bilgilendirmenin önemini vurguladı. Daha sonra sürece karşı birlik oluşturmak ve daha güçlü bir şekilde karşı koyabilmek için bir komisyon oluşturuldu. Toplantı daha sonraki etkinliklere ilişkin bir takvim belirlenmesiyle sonlandı.

(soL -İstanbul)