Dikmen Polis Evi'ne silahlı saldırı

Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen'deki polis evine düzenlenen saldırıda hasar meydana geldi.

Güncelleme: 01:32
DHA'da yer alan habere göre, Konya yolu üzerinde polisle yaşanan çatışmada bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise yaralı olarak yakalandı.


(soL-Haber Merkezi) Emniyet Genel Müdürlüğünün Dikmen'deki polisevine, roket kullanıldığı iddia edilen bir saldırı düzenlendi, binada hasar meydana geldi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay üzerine yerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Bu arada olay yerinin yakınlarında patlamamış bir roket bulunduğu iddia edildi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay ile olay yerinde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler saldırıyla ilgili olarak, "Emniyet Genel Müdürlüğü'nün sosyal hizmetler binası olarak kulanılan ek binasının 3. katına, polisevinin ise 1. katına iki adet roketatar mermisi isabet etmiştir. Can kaybı ve yaralımız yok. Saldırganlar Çetin Emeç yolu üzerindeki kaldırımda çalılıkların arasından ateş etmişler. Ateş ettikleri noktada patlamamış bir roketatar mermisi, bir sırt çantası ve bir örgüte ait bez parçası bulunmuştur. Faillerin yakalanması için bütün birimlerimiz harekete geçti. Faillerin araba veya Dikmen Vadisi'ne girerek kaçtıklarını değerlendiriyoruz" dedi.

Güler, olay yerine bırakıldığını iddia ettiği bayrağın hangi örgüte ait olduğu sorusuna ise, "Şu anda bir önemi yok. Yanıltma amaçlı bırakılmış olabilir. Her türlü incelememiz sürüyor" dedi.