Alevilere yönelik saldırılar gece boyu devam etti

Malatya'daki saldırılar gece boyu devam etti.

Güncelleme: 03:15

Sürgü'de saldırıya uğrayan evde bulunan Necdet Bali soL'a yaptığı açıklamada, olayların şimdilik yatıştığını belirtti. Eve gelen milletvekillerinin çabasıyla grubun dağıldığını ve hep beraber evde beklendiğini ifade eden Bali, durum şimdilik sakin olsa da olayların tekrarlanmayacağı yönünde bir güvence göremediklerini ifade etti. Bali, yarın ve daha sonraki günlerle ilgili ne gibi önlemler alındığı konusunda bilgi verilmediğini sözlerine ekledi.


Güncelleme: 03:00

Taksim'deki eylemde toplananların sayısı 300'ü aştı. Yavuz Bingöl, Soner Soyer ve Hüseyin Ağbaba gibi sanatçıların da destek verdiği eylemde bir basın açıklaması yapıldı. Eylem sona erdi. Ankara'daki eylemin ise sabah kadar süreceği bildirildi.

Ayrıca Almanya Stuttgart ve Essen'de, İstanbul Kadıköy, Sarıgazi ve Maltepe'de, İzmir'de, Çorum'da ve Tokat Turhal'da da Malatya'daki saldırılar protesto edildi.


Güncelleme: 02:28

Saldırıya uğrayan evde bulunan Fidan Evli soL'a bir açıklama yaparak, milletvekillerinin evde olduğunu, fakat motorsikletlerle evin önünden geçildiği, hala tekbir seslerinin duyulduğunu, tacizlerin devam ettiğini ve endişeli bekleyişlerini sürdürdüklerini belirtti.


Güncelleme: 02:05

İstanbul Taksim'deki kitle artmaya devam ederken, Ankara'da ise Güvenpark'ta toplanılmaya başlandı. Ankara ilçeleri ve çevre mahallelerden yola çıkılarak Güvenpark'ta toplanılıyor. Bu arada Ankara Esat Mahallesi'nden yürümek isteyen mahalleli polis tarafından engellendi.


Güncelleme: 02:00

Taksim'de başlayan protesto gösterisine dakikalar geçtikçe katılım artarken şu anda biraraya gelen yaklaşık 300 kişi "Sürgü halkı yalnız değildir" sloganları atıyor.


Güncelleme: 01:26

Saldırıların yaşandığı Evli ailesinin evinde olan EMEP Malatya İl Başkanı Necdet Bali, evin etrafının askerler tarafından korumaya alındığını ve şu an bekleyişlerinin sürdüğünü dile getirdi. soL'a yaptığı açıklamada, ailenin sürgünü kabul etmediğini belirten Bali, ailenin teklif edilen para ve sürgün teklifini kabul etmediğini ifade etti.
Bu arada Sürgü'ye gelen kimi Alevi örgütlerinin beldeye jandarma tarafından alınmadığı belirtiliyor.


Güncelleme: 00:58

Şu anda Taksim'de saldırıları protesto için bir eylem başlamış durumda, bir diğer protesto gösterisi de Maltepe'de yapılıyor.


Güncelleme: 00:37

Fidan Evli Yol TV'de yaptığı açıklamada "saldırsalar da öldürseler de sürgünü kabul etmeyeceğiz daha kaç kişiyi sürecekler, direneceğiz. İnsanların burada bu kadar toplanmasına hala izin veriliyor. Kimse müdahale etmiyor." dedi.


Güncelleme: 00:22

Malatya'da iki gündür süren gerici saldırının hedefi olan Evli ailesinden Fidan Evli yaşanan son durumu soL'a anlattı. Evli, kapı önünde toplanan bine yakın kişinin saldırmak için beklediğini söyledi. Belediye Başkanının kendileri ile konuştuğunu vurgulayan Evli, kendilerinin sürülmek istendiğini dile getirdi.

"Belediye Başkanı "bunlar ya tekrar size saldırıp kan akıtacak ya da buradan çıkmanızı sağlayacağız" diyor, bizi iki kez mağdur ediyorlar" diyen Evli, "sahura kadar çıkış sağlanmazsa tekrar saldırıya başlanacağı dile getiriliyor. Şu an bekliyoruz ne olacağını göreceğiz" dedi.


Malatya'nın Doğanşehir İlçesine bağlı Sürgü Beldesinde Alevi evlerine yapılan saldırılar devam ediyor. Saldırganlar yeniden toplanıp ve yürüyüşe geçtiler.

Malatya'da linç girişimini yaşayan mağdur aileler, Yol televizyonunda yayınlanan Yolun Gündemi programında şu an yaşananları canlı olarak aktarıyor.

Alınan bilgilere göre saldırganlar alevi ailelerin ilçeyi terk etmelerini istiyor. Mülki erkan ve alay komutanının da ailelere "buradan gidin, engel olamayız, isterseniz size para verelim" dedikleri iddia edildi.

(soL-Haber Merkezi)

İstanbul Taksim'deki eylem

Ankara Güvenpark'taki eylem