Malatya'da Alevilerin evlerine 'tekbirli saldırı' sürüyor!

Malatya'nın Doğanşehir İlçesine bağlı Sürgü Beldesinde Alevi yurttaşlara saldırılar sürüyor. Sürgü'den bilgi aldığımız Sosyal Hizmet Uzmanı Fidan Evli, şu anda binden fazla kişinin tekbir sesleriyle Alevi evlerine saldırı girişimde olduğunu jandarmanın ise grubu dağıtmadığını, saldırıların sürdüğünü dile getirdi.

Doğanşehir'in Sürgü Beldesi'nde Alevilerin yaşadığı bölgede ramazan davulcuları ile Aleviler arasında çıkan tartışmanın ardından mahalleye gelen bir grup Alevilerin evlerine saldırdı. Saldırı iki gündür aralıksız sürerken, konuyla ilgili bilgi aldığımız bir Alevi yurrtaş "Bizleri yakacaklarını söylüyorlar ama biz direneceğiz. Yaşadığımız yerden sürgüne gitmeyi kabul etmiyoruz" dedi.

Malatya Sürgü'de Alevilere dönük saldırılar sürüyor. Evi gericiler tarafından taşlanan ve iki gündür evinden çıkamayan Alevi yurttaş Fidan Evli yaşadıklarını soL'a anlattı. Saldırıların sürdüğünü belirten Evli yardım çağrısında bulundu.

"Şu an binden fazla insan kapılarımızın önünde taşlıyorlar ve tekbir getiriyorlar. Devlet bize çözüm olarak sürgün diyor. Biz sürgünü kabul etmiyoruz. Dün gece evlerimize ateş açtılar. Camlarımızı kapılarımızı kırdılar. Şimdi yine evlerimizin önünde toplanmış vaziyetteler. Jandarma ısrarla müdalede bulunmuyor. Bizleri yakacaklarını söylüyorlar ama biz direneceğiz. Yaşadığımız yerden sürgüne gitmeyi kabul etmiyoruz."

(soL - Haber Merkezi)