Alevilere 'Ramazan' saldırısı!

Malatya'nın Doğanşehir İlçesine bağlı Sürgü Beldesinde Alevi yurttaşların evlerine saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda evler taşlanırken, "Sürgü Alevilere mezar olacak", "Sürgü Kürtlere mezar olacak" sloganları atıldı.

Doğanşehir'in Sürgü Beldesi'nde Alevilerin yaşadığı bölgede davul çalan davulcular ile Aleviler arasında çıkan tartışmanın ardından mahalleye gelen bir grup Alevilerin evlerine saldırdı.

Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre, Alevilerin dini inançlarından ötürü yaşadıkları baskılara bir yenisi daha eklendi. Alevilerin yoğunlukta yaşadığı Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Sürgü Beldesi'nde 2 gün önce Alevi yurttaşlara yönelik saldırı gerçekleştirildiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre Ramazan ayı dolayısıyla sahur vaktinde Alevi yurttaşların yaşadıkları mahallede uzun süre ve rahatsız edici bir şekilde davul çalınması üzerine tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine bir grup, Alevilerin yaşadıkları mahalleyi basarak Alevilerin evlerine saldırdı.

Kimi Alevi evlerinin camlarını kırdıktan sonra mahallede yürüyüş yapan grubun, "Sürgü Alevilere mezar olacak", "Sürgü Kürtlere mezar olacak" sloganları attığı belirtildi. Grubun sıklıkla Alevi yurttaşları tahrik edercesine küfürler etmesine rağmen, herhangi bir önlemin alınmadığı bildirildi. Jandarmaya haber verilmesine rağmen bütün gece müdahale edilmediğini ifade eden Hatun Bigeç, yaşananları protesto etmek için bugün kendilerinin de sokağa çıkacağını kaydetti. Bigeç, devletin önlem almaması durumunda çatışmanın dahi çıkabileceğini aktararak, can güvenliklerinin olmadığını aktardı.

Alevi ailelerin saldırıya ilişkin İHD Malatya Şubesi'ne başvuracağı öğrenildi.