AKP'den seçim hileleri

AKP geçen seçimde olduğu gibi DTP'ye gidecek oyları engellemek için parlak fikirler geliştirmeye devam ediyor.

soL (HABER MERKEZİ) Okuma yazması olmayan Kürt seçmenlerin yanlış oy kullanabilmesi için 22 Temmuz seçimlerinde bağımsız adayları da tek bir oy pusulasında toplayan AKP, önümüzdeki yerel seçimler için de yeni bir fikir geliştirdi.

AKP'li ilgili bakanlar ile Yüksek Seçim Kurulu arasında yapılan toplantı sonrasında seçimlerde sandıklara, sandık görevlileri ve oy kullanacak kişilerin haricinde hiç kimsenin 100 metreden fazla yaklaştırılmaması kararı alındı.

AKP'nin bu yöntemle, geçen seçimde olduğu gibi, okuma yazması olmayan çoğunluğu yaşlı DTP'li seçmenlerin yanlış oy kullanmasını hedeflediği yorumları yapılıyor.

AKP, 22 Temmuz seçimlerinde de DTP'ye gidecek oyları engellemeye çalışmıştı. DTP'li adayların seçimlere bağımsız aday olarak gireceklerini açıklamalarının ardından AKP, bağımsız adayları da oy pusulasına ekleyerek, okuma yazması olmayan DTP'li seçmenlerin oylarını yanlış kullanmasını hedeflemişti.

DTP ise doğu ve güneydoğuda fazla sayıda olan okuması olmayan seçmenlerinin boyu 1 metreye yaklaşan oy pusulasında doğru oy kullanabilmesi için farklı yöntemler geliştirmek zorunda kalmıştı.