TKP: AKP’nin sporunu reddediyoruz

TKP'nin Trabzonspor-Fenerbahçe maçında yaşananlara ilişkin açıklamasında, "Emekçileri birbirine anlamsız düşmanlıklarla düşüren, fanatizmi körükleyen spor iklimini reddediyoruz" denildi.

Haber Merkezi

Süper Lig'in 30'uncu haftasında Fenerbahçe, Trabzonspor'u deplasmanda 3-2 mağlup etti. Maç pozisyonların, gollerin yani futbolun konuşulabileceği bir düzlemden çıktı. Maç sırasında sahaya yağan su şişeleri, yabancı maddeler ve meşaleler defalarca oyunu durdurdu.

Maçın bitiminde Fenerbahçeliler, yeşil sahada zaferi kutladı. Ancak kutlama taraftarın sahaya girmesiyle kutlama yarıda kaldı.

Futbolcular ve antrenör ekibinden yaralananlar oldu. Olayların ardından 12 gözaltı yapıldı. Sahaya girenlerden birinin Passolig sahibi olmadığı da ortaya çıktı.

Konuya ilişkin Türkiye Komünist Partisi (TKP) açıklama yaptı. Açıklamada, "AKP’nin sporunu reddediyoruz" denildi. 

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Türkiye'de futbol emekçiler tarafından yaygın şekilde izleniyor ve takip ediliyor. Ancak düzen ve AKP, elini sürdüğü her alan gibi bu konuyu da sonuna kadar kirletmeyi, yozlaştırmayı başardı.

Bahis baronlarının, siyasi çatışmaların konusu haline gelen spor, dostluğu ve adil rekabeti temsil eden asıl kimliğinden uzaklaştı. Saray'dan atama usulü göreve gelen Futbol Federasyonu'nun skandallarından sonra bugünkü görüntüler her sporsever için üzücü niteliktedir.

Emekçileri birbirine anlamsız düşmanlıklarla düşüren, fanatizmi körükleyen spor iklimini reddediyor, yaralanan sporculara geçmiş olsun diyoruz."