Erdoğan 'son seçimim' dedi, MHP erken seçim ve anayasa değişikliği çağrısı yaptı

MHP, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "son seçimim" açıklamasının ardından erken seçim ve anayasa değişikliğini gündeme getirdi.

Haber Merkezi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 31 Mart yerel seçimleri için "Son seçimim" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a "Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın" diye seslenmesinin ardından MHP tarafından bir açıklama daha geldi.

Erdoğan'ın bir dönem daha Cumhurbaşkanı olarak görev yapmasını sağlayacak formülleri gündeme getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir kez daha aday olması gerekir. Bunun yolu bellidir. TBMM ya erken seçim kararı alacak ya da anayasa değişikliği yapacaktır" dedi.

'Güçlü bir lidere ihtiyaç var'

TV100'de yayınlanan Taksim Meydanı programına konuk olan Yalçın, konuya ilişkin şöyle konuştu:

"Biz memleketin huzurunu düşünmeliyiz. Bölgemiz zorlu bir bölge. Savaşların yaşandığı bir bölgedeyiz. Güçlü bir lidere ve güçlü bir devlet başkanına ihtiyaç var. Çözüm yeri TBMM'dir. Meclis'in üzerinde hiçbir güç yoktur. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir kez daha aday olması gerekir. Bunun yolu bellidir. TBMM ya erken seçim kararı alacak ya da anayasa değişikliği yapacaktır. Bu konu TBMM'de çözülür. Meclis'in en doğal hakkıdır yasama faaliyetinde bulunmak. TBMM bu sorunu çözecektir. Sayın Erdoğan bir kez daha aday olmalıdır. Sayın Genel Başkanımızın açıklamasının özü de budur." 

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul'da gerçekleştirilen 7. TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere ilişkin, "Benim için bu bir final. Yasanın verdiği yetkiyle bu seçim son seçimim ama buradan çıkacak netice benden sonra gelecek kardeşlerim için bir emanetin devri olacak" açıklamasında bulunmuştu.

Geçen pazar günü Ankara'da gerçekleştirilen MHP 14'üncü Olağan Büyük Kurultayı'nda konuşan Devlet Bahçeli ise Erdoğan'ın dile getirdiği "Bu benim son seçimim" açıklamasına değinmişti.

Erdoğan'a seslenerek "Ayrılamazsın" diyen Bahçeli, "Türk Milletini yalnız bırakamazsın. Bunun için Cumhur İttifakı olarak yanındayız. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizleri görmek istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı.