Bahçeli, Erdoğan'a seslendi: 'Ayrılamazsın, yalnız bırakamazsın'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bu benim son seçimim" sözlerine ilişkin "Ayrılamazsın. Türk Milletini yalnız bırakamazsın" dedi.

Haber Merkezi

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) 14'üncü Olağan Büyük Kurultayı başladı. Ankara Spor Salonu'nda yapılan Kurultay'da Genel Başkan Devlet Bahçeli salona kolu sargılı olarak geldi.

Genel başkan ve parti organlarının seçileceği MHP kurultayında, 1300'ün üzerinde delege oy kullanacak. 27 yıldır MHP Genel Başkanlığı yapan Bahçeli, 11'inci kez aday olduğu kurultaya tek aday olarak giriyor.

Bahçeli, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği "Bu benim son seçimim" açıklamasına ilişkin konuştu.

Kurultay'da konuşan Bahçeli, Erdoğan'a seslendi. "Ayrılamazsın" diyen Bahçeli, "Türk Milletini yalnız bırakamazsın. Bunun için Cumhur İttifakı olarak yanındayız. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizleri görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerini hedef alan  Bahçeli, "CHP, 3. Dünya ülkelerindeki muhalefet partilerinden çok daha aşağıdadır" ifadesini kullandı.

Kolunda sargıyla geldi: Ters hareket yapmış

Bahçeli, partisinin 14. Olağan Büyük Kurultay’ına, "omzu burkulduğu için" sargıyla katıldı.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç, konuya ilişkin yaptığı paylaşımda, Bahçeli'nin "ters bir hareket nedeniyle omzunun burkulduğunu" söyledi.

Karakoç, Bahçeli’nin bu haldeki fotoğrafını paylaşarak şunu yazdı:

Milliyetçi Hareket Partisi 14. Olağan Büyük Kurultayına hamd olsun hazır, kongre öncesi Sn. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ters bir harekete bağlı olarak, omuz burkulması sonucu kolunda bir incinme olmuştur, kendisine geçmiş olsun diyerek, nazarlığımız kabul ediyoruz. Rabbim korusun.

Bahçeli'nin kurultaydaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Milletimizi mağlup etmek için yanıp tutuşuyorlar. Türk demokrasi ve siyaset hayatını zehirlemek amacındalar. Milli birlik ve dayanışma hisarlarını yıkmak için adeta yarışıyorlar. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminde hayal kırıklığına uğrayan muhalefet cenahı, 31 Mart yerel seçimlerine kara propaganda ile hazırlanıyor. Türkiye'de bir muhalefet bozumu yaşanmaktadır. Müesses nizam her yerinden derin yaralar almışken, muhalefet partilerinin çağın gerisinde kalması ülkemiz aleyhine endişe verici bir talihsizliktir.

CHP 3. Dünya ülkelerindeki muhalefet partilerinden çok daha aşağıdadır. CHP, rotasını kaybetmiş, bölücü korsanlar tarafından rehin alınmıştır. Bizi ilgilendiren demlenmiş CHP, ülkemiz hakkında söylenen kuyruklu yalanlardır. CHP'ye oy veren vatandaşlarımıza kederlenmemek elimizde değildir. CHP tanınmaz halde olmakla birlikte, mayına basmış, merkez kaçla siyasi seçenek olmaktan bütünüyle uzaklaşmıştır. Bu partide başlar ayak, ayaklar baş olmuştur. Kimin genel başkan olduğu belirli değildir. 

Türkiye kamburlarından kurtulmalıdır. CHP içindeki kaos ve karmaşanın ülkenin geneline yayılma ihtimali korkunçtur. Cumhur İttifakı emniyet, liyakat, akıl, ahlak ve proje sahibidir.  

Buradan sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a diyorum, ayrılamazsın. Türk Milletini yalnız bırakamazsın. Bunun için Cumhur İttifakı olarak yanındayız. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizleri görmek istiyoruz."

Bahçeli yeniden MHP Genel Başkanı seçildi

Güncelleme: 13.50

MHP 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda tek aday olan Devlet Bahçeli, oylamaya katılan 1295 delegenin tamamının oyunu alarak genel başkanlığa yeniden seçildi. Bahçeli, 11. kez MHP Genel Başkanı seçilmiş oldu.

Kurultay delegelerin, 75 asil 25 yedekten oluşan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ile 9 asil 5 yedekten oluşan Merkez Disiplin Kurulunu (MDK) belirleyeceği seçimlerle devam edecek.