VİDEO - Çapa'da hak aradığı işten atılan taşeron işçilerden videolu çağrı

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde taşeron işçi statüsünde hasta bakıcı olarak çalışan Cemal Bilgin ve arkadaşları 28 Eylül Çarşamba günü Tıp Fakültesi önünde oturma eylemine başlayacak. Cemal Bilgin, Ağustos'ta hastane yemekhanesinde Salmonella virüsü nedeniyle çalışanların zehirlenip rahatsızlandığını dile getirmiş ve hak arama mücadelesine girdiği için de işten çıkarılmıştı…

Haber Merkezi

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde taşeron işçi statüsünde hasta bakıcı olarak çalışan Cemal Bilgin ve arkadaşları 28 Eylül Çarşamba günü Tıp Fakültesi önünde oturma eylemine başlayacak. Cemal Bilgin, Ağustos'ta hastane yemekhanesinde Salmonella virüsü nedeniyle çalışanların zehirlenip rahatsızlandığını dile getirmiş ve hak arama mücadelesine girdiği için de işten çıkarılmıştı.  

Aynı zamanda Taşeron İşçiler Derneği'nde aktif görevler yürüten, çalıştığı kurumda da İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Temsilcisi olarak görev yapan Cemal Bilgin, geçen Ağustos ayında hastane yemekhanesinde Salmonella virüsü nedeniyle pek çok çalışma arkadaşının hastalandığını dile getirmiş, hastalıkla ilgili raporları kamuoyuyla paylaşmıştı. Taşeron işçilerin sorunlarını ve yemekhanede baş gösteren bakteriyi dile getirdiği için tazminatsız şekilde işten çıkartıldı. 

Aynı iş yerinde santral operatörü olarak çalışan Ali Doğan da işitme kaybından solayı aldığı meslek hastalığı raporu nedeniyle işten atıldı. Laboratuvar teknisyeni olarak çalışan Güneş Cengiz de sendika temsilcisi olarak taşeron işçilerin hak mücadelesini sürdürdüğü için Avcılar'da başka bir birime sürüldü.

Çapa Tıp Faktültesi'nde yaşanan taşeron işçi kıyımına karşı 28 Eylül Çarşamba günü kalıcı eylem başlayacağı belirtildi. Saat 12.00'de Tıp Fakültesi önünde yapılacak basın açıklaması ve ardından başlayacak oturma eylemine SES Aksaray Şubesi, İstanbul Tabip Odası, DİSK ve Taş-İş-Der gibi kurumlar destek verecek. 

CEMAL BİLGİN'DEN VİDEOLU ÇAĞRI

Başlayacak olan eylem için, Cemal Bilgin sosyal medyadan bir çağrı yayınladı: 

SOSYAL MEDYADAN KAMUOYUNA ÇAĞRI

Bilgin, Doğan ve Cengiz ayrıca sosyal medyadan şu çağrıyı yayınladı: 

Tüm kamuoyuna çağrımızdır, işimize dönmek istiyoruz...

Ben Cemal Bilgin, İstanbul Tıp Fakültesi'nde 10 yıldır taşeron şirketler aracılığıyla hastabakıcı olarak çalışmaktaydım. 3 yıldır  işçi sağlığı ve güvenliği yasasına göre işçi baş temsilcisiyim. Taşeron işçilerin sorunlarını ve hastane yemekhanesinde yaşanan gıda zehirlenmesini gündeme getirdiğim için işten çıkarıldım.

Ben Ali Doğan, 10 yıldır santral operatörü olarak çalışmaktaydım işitme kaybından dolayı  aldığım meslek hastalığı raporu ile işten atıldım. 

Ben Güneş Cengiz, 16 yıldır İstanbul Üniversitesi laboratuvarlarında  laboratuvar teknisyeni olarak çalışmaktayım. Sendika temsilcisi olarak taşeron işçi mücadelesini yürüttüğüm için İstanbul Üniversitesi Avcılar Medikoya  sürgün edildim.

28 Eylül 2016 çarşamba günü saat 12.00 İstanbul Tıp Fakültesi önünde yapacağımız basın açıklaması ile başlatacağımız oturma eylemiyle işimize ve görev yerlerimize dönmek istiyoruz…