40 kişi zehirlenince 'Yemeklerde bakteri mi var' diye sordu, işten atıldı!

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yemek yiyen sağlık çalışanlarının bir bölümünün rahatsızlanması üzerine, konuyu gündeme getiren ve soruşturan taşeron işçi statüsündeki hasta bakıcı Cemal Bilgin'in iş akdi feshedildi. Taşeron firma, "Bizi küçük düşürdün" diyerek Bilgin'i işten attı. İş yerinde aynı zamanda İşçi Sağlığı Baş Temsilcisi de olan Bilgin, "Hak…

Ahmet Çınar

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yemek yiyen sağlık çalışanlarının bir bölümünün rahatsızlanması üzerine, konuyu gündeme getiren ve soruşturan taşeron işçi statüsündeki hasta bakıcı Cemal Bilgin'in iş akdi feshedildi. İş yerinde aynı zamanda İşçi Sağlığı Baş Temsilcisi de olan Bilgin, "Hak hukuk aramak suç olmuş, işe iade davası açacağız" dedi.  

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde taşeron firma işçisi olarak hasta bakıcılık yapan Cemal Bilgin, geçen ay sağlık çalışanlarının rahatsızlanması ve 40 civarında personelin acile başvurması üzerine, iş yerinde yenilen yemeklerde bakteri üreyip üremediğinin araştırılmasını istemişti. Yemeklerde "salmonella bakterisi" üreyip üremediğinin araştırılamasını talep eden ve bı konuda kamuoyunun duyarlı olması için sosyal medya hesabında bazı paylaşımlarda bulunan Cemal Bilgin, Tıp Fakültesi yöneticilerine tahlil sonuçlarını sormuştu. "Zehirlenmek istemiyoruz" sloganıyla 1 Eylül'deki basın açıklamasına çağrıda da bulunan Cemal Bilgin, tüm bu hak arayışları üzerine dün işten atıldı.  

TAŞERON FİRMA "BİZİ KÜÇÜK DÜŞÜRDÜN" DEDİ, İŞTEN ATTI!

Hasta bakıcı Cemal Bilgin'in iş akdi, çalıştığı Seven İnşaat Temizlik Turizm Ticaret AŞ adlı taşeron firma tarafından feshedildi. Fesih gerekçesinde, işçi Cemal Bilgin'in Seven İnşaat Temizlik Turizm Ticaret AŞ ile alt işverenlerden Tanpa Yemek Üretim Temizlik İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.'ni aşağalayıcı, küçük düşürücü ve itibar zedeleyici paylaşımlarda bulunduğu iddia edildi. 

"HAK ARAMAK HEM GÖREVİM HEM HAKKIM"

Yaşadıklarını soL'a anlatan Cemal Bilgin, "Ben çalıştığım iş yerinde aynı zamanda Çalışma Bakanlığı'na bağlı İşçi Sağlığı Güvenliği Baş Temsilcisiyim. Çalışanların iş güvenliklerine, sağlıklarına dair konuları araştırmak, soruşturmak, gündeme getirmek benim görevim ve sorumluluğum. Ama ülkede hak hukuk aramak suç haline getirildiği için, böyle sonuçlarla karşılaşıyoruz. Yemek analiz sonuçlarını hastane yöneticilerine sorduğum ve bunu gündeme getirdiğim için, iş akdimi feshettiler" dedi. 

4 Eylül'de Kartal'da düzenlenen "Gericiliğe, emperyalizme, darbecilere boyun eğmeyeceğiz" mitinginin çağrıcılarından ve aynı zaman Taşeron İşçiler Derneği Başkan Yardımcısı da olan Cemal Bilgin, şunları söyledi: "Yıllardır kadrolu çalışma mücadelesi veriyoruz. İş yerinde ortaya çıkan haksızlıklara itiraz ediyoruz. Bunlar sanırım işverende rahatsızlık yaratıyor. İş akdimizi feshettiler. Ama işe iade davası açacağız. Çünkü haklıyız."