Çapa'da gıda zehirlenmesine karşı eylem

Geçtiğimiz günler Çapa Tıp Fakültesi yemekhanesinde öğle yemeği yiyen birçok sağlık çalışanı zehirlenmişti. Konuyla ilgili ortak açıklama yapan emek örgütleri zehirlenmenin hastanedeki yemek hizmetlerinin taşeronlaştırılması olduğunu söyledi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi (Çapa) yemekhanesinde öğle yemeği yiyen birçok sağlık çalışanı karın ağrısı, ishal, bulantı şikayetleri ile 15 Ağustos 2016 tarihinde acil servise başvurmuştu.

Konuyla ilgili ortak basın açıklaması yapan Ses Aksaray Şubesi, İstanbul Tabip Odası, Taş-İş-Der ve İTF Tıp Fakültesi öğrencileri yemekhanede yaşanan gıda zehirlenmesinin ana sebebinin yemek hizmetlerinin taşeronlaştırılması olduğunu söyledi.

Okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Yemekhanede yaşanan gıda zehirlenmesinin ana sebebi kuşkusuz yemek hizmetlerinin taşeronlaştırılmasıdır. Temizlikten güvenliğe, yemekten kayıt işlemlerine kadar neredeyse her çalışma alanına taşeron şirketler sokulmuştur. Piyasalaştırma o denli ileri girmiştir ki topluma sağlık hizmeti vermek için organize olmuş bir kurum kendi çalışanlarını zehirleyebilecek bir noktaya gelmiştir. Ancak daha da kötüsü bu kurumların bilim insanı sıfatı taşıyan yöneticilerinin zihinleri bu rezaletin üzerini kapatacak kadar patronlaşmıştır.

Çapa İşçi Sağlığı meclisi olarak bizler iktidarın arka bahçesi bir hastane istemiyoruz. Çürümüş iktidar mekanizmanız ve sermaye düzeniniz yemeklerimize de bulaştı, taşeron şirket kirli ellerini yemekhanemizden çeksin.”