Türk Telekom'un taşeron işçileri, kölelik koşullarında çalışıyor!

Türk Telekom'un altyapı, bakım, arıza ıslah, hat tesis ve nakil işlerini gerçekleştiren Akçadağ adlı taşeron firma, işçilerine bu ay asgari ücretin altında maaş yatırdı. Asgari indirim ücretinin hiç yatmadığından yakınan işçilerden bazıları, durumu protesto etmek için hizmet vermediler.

Haber Merkezi

"Fiberliyoruz" sloganıyla Avea ve TTNET'i aynı marka altında birleştiren, yüzde 55'i Oger Telekom'a, yüzde 30'u Hazine Müsteşarlığına ait Türk Telekom'un altyapı, bakım, arıza ıslah, hat tesis ve nakil işlerini gerçekleştiren taşeron işçiler, yine zor günler yaşıyor.

Türk Telekom'a taşeron hizmeti veren Akçadağ firmasına bağlı çalışan işçilerin bir bölümüne bu ay asgari ücretin altında maaş yatırıldı. Bakırköy, Bahçelievler, Avcılar bölgesinde hizmet veren işçiler, bu durumu protesto etmek amacıyla dün çalışmadılar. 

Yaşadıkları hak gaspını soL'a anlatan Akçadağ firması işçileri şunları söyledi: 

"Türk Telekom'a hizmet veren Akçadağ adlı taşeron firmada çalışmaktayız. Bu ay gördük ki maaşımız asgari ücret altında yatırılmış. Özellikle Bahçelievler, Bakırköy ve Avcılar bölgesinde çalışan arkadaşlarımız adeta isyan ediyorlar. Taşeron işçiler olarak hakkımızı alamıyoruz. İş yerinde huzursuzluk günden güne daha da büyüyor."

2017 BAŞINDA DA AYNI SORUNLAR YAŞANMIŞTI

Akçadağ firması işçileri, 2017 başında da benzer sorunları yaşamışlardı. O dönemde de sıkıntılarını soL'a anlatan işçiler, fazla mesai ücretlerini alamadıklarını, mazot parasını bile zaman zaman ceplerinden ödediklerini anlatmışlardı. 

AKÇADAĞ FİRMASI TÜRK TELEKOM'A TAŞERON HİZMET SUNUYOR

Akçadağ İnşaat Ticaret Taahhüt Limited Şirketi, bünyesinde istihdam ettiği asgari ücretli işçilerle Türk Telekom'a İstanbul, Antalya, Ordu, Diyarbakır, Samsun bölgelerinde altyapı, bakım, arıza ıslah, hat tesis ve nakil hizmetleri veriyor.