Senkromeç Fabrikası'nda aylardır maaş alamayan 110 işçi işten atıldı!

İzmir Çiğli'de dişli ve senkromeç üretimiyle tanınan İzmir Senkromeç Fabrikası'nda uzun süredir maaş alamayan işçilerden 110'u işten atıldı. Komünist Parti İzmir İl Örgütü, Birleşik Metal İş Sendikası ve çeşitli kitle örgütleri bugün fabrika önündeki eylemde işçilere destek verdi.

İzmir'de Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren, dişli ve senkromeç üretimiyle tanınan İzmir Senkromeç Fabrikası'nda geçtiğimiz günlerde 55 işçinin işten atılması ve maaş alacaklarının ödenmemesi üzerine iş bırakan işçilerin eylemi sürerken, bugün işten çıkartılan işçi sayısı 110'a yükseldi.  

Aylardır maaş ödenmediğini belirten işçiler, “İşi durdurmak bizim hem yasalardan, hem de toplu iş sözleşmesinden doğan hakkımızdır. Her türlü fiili ve hukuki mücadeleyi vereceğiz” dedi.  

Birleşik Metal İş Sendikası, Komünist Parti İzmir İl Örgütü ve bazı kitle örgütleri, bugün öğleden sonra Senkromeç Fabrikası'na giderek maaş alamayan ve işten atılan işçilere destek verdi. 

Üretimin tamamen durma noktasına geldiği fabrikada 200 işçinin kaldığı ifade edildi. 

Birleşik Metal İş Sendikası İzmir Şube Sekreteri Coşkun Yılmaz, fabrika önünde yağtığı açıklamada, “Biz burada hem örgütlülüğümüzü hem de tüm haklarımızı korumaya kararlıyız. Atılan arkadaşlarımız işe geri dönmeden üretimi başlatmamakta kararlıyız” dedi.