Patronların düzeni: Kriz, borç derken Ülker'den yine rekor kâr!

Her türlü krize ve borca rağmen patronlar kârlarını katlamayı sürdürüyor. 2017'de hisse satışı, borç yükü, kriz haberlerine konu olan Ülker, her şeye rağmen yine yılı rekor kârla kapattı. 2017'yi 431 milyon TL net kârla tamamlayan Ülker'in borç yapılandırmasını yine başka bir patron grubu olan Koç'un Yapı Kredi Bankası gerçekleştirmişti.

Haber Merkezi

Türkiye'de patronların düzeni devam ediyor... Her türlü krize ve borca rağmen patron partisi AKP'nin iktidarda olduğu Türkiye'de patronlar kârlarını katlamayı sürdürüyor.

2017'de hisse satışı, borç yükü, kriz haberlerine konu olan Ülker, her şeye rağmen yine yılı rekor kârla kapattı. 2017'yi 431 milyon TL net kârla tamamlayan Ülker'in borç yapılandırmasını yine başka bir patron grubu olan Koç'un Yapı Kredi Bankası gerçekleştirmişti. 

Türkiye’nin büyük gıda tekellerinden biri olan Ülker, 2017 yılında satışlarını yüzde 14,7 artırarak 4,8 milyar TL’ye yükseltti. Şirket, tarihinin en yüksek net dönem kârı ve FAVÖK’ünü (Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kâr) açıklayarak rekor bir büyümeye imza attı. 

Ülker, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderdiği açıklamada 2017 yılında net dönem kârını yüzde 51,6 artırdığını ve net kârını 431 milyon TL’ye yükselttiğini duyurdu. Böylece Ülker tarihinin en yüksek ciro ve net kârını 2017'de gerçekleştirmiş oldu. Şirket, 2017 yıl sonu itibariyle FAVÖK’ünü (Faiz Amortisman Vergi Öncesi Kâr) yüzde 22 artışla 575,3 milyon TL’den 701,4 milyon TL’ye ulaştırarak yüzde 14,6’lık bir marjla yeni bir rekora imza attı.

GEÇEN YIL BORÇ VE KRİZ HABERLERİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Yıldız Holding, Ülker Bisküvi'de sermayenin yüzde 30'una denk gelen 102,6 milyon adet hisseyi 2 milyar lira karşılığında İngiltere merkezli Pladis Foods Limited'e satmıştı. Busatışla Pladis'in Ülker'deki hissesi yüzde 51'e çıkmıştı. Pladis de, Yıldız Holding'e bağlı şirketlerden biri konumunda ancak İngiltere'de bulunuyor. 

İMDADA KOÇ YETİŞMİŞTİ

Ülker'in sahibi Yıldız Holding'in kredi yapılandırmasında görüşmeleri yürütmek için Koç'un elindeki Yapı Kredi Bankası "yetkilendirilmiş lider düzenleyici banka" seçilmişti.