Little Caesars Pizza, soL'daki haberi 'beğenen' çalışanı işten attı

Mersin'deki Little Caesars Pizza işçisinin soL'a anlattıkları, patronu rahatsız etti. Haberi sosyal medya hesabı aracılığıyla "beğenen" bir işçinin, işine son verildi.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde soL'da yayınladığımız bir işçi haberi, Little Caesars Pizza'yı rahatsız etti.

Pizza zincirinin Mersin'deki şubesinde işten atılan bir işçinin anlattıklarına yer verdiğimiz haberde, şirketin işten atma sürecinde hak gaspı için süreci istifa gibi gösterdiği vurgulanıyordu.

İstifaya zorlanan işçi, şube yöneticilerinin “İstifa yazmazsan biz seni çıkarırız, sonraki işe alımlarını etkiler” tehdidine maruz kaldığını aktarmıştı.

Olayın ardından aynı şubede çalışan bir işçi H.F, soL'un Facebook hesabından yayınlanan haberi "beğendiği" için işten atıldı.

Franchise sahibi Murat Bilgiç tarafından ofise çağrılan H.F., "Sol gazetesinde çıkan haberi gördün mü" sorusuyla karşılaştı. "Evet" yanıtını veren H.F.'ye Bilgiç; "Yalan yanlış haberler yapılmış, sende beğenmişsin" diyerek, işine son verildiğini söyledi.

soL'a konuşan H.F. haberde hiçbir yanlış bilgi olmadığını, sosyal medya aktivitelerini takip altına alan patronun davranışının da haberi doğruladığını söyledi.