Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın oynayacağı filmin ekibi, paraları ödenmeden kovuldu!

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin desteklediği ve Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın rol alacağı "Batıl Aşk" filminin set ekibi, ödemeleri yapılmadan işten kovuldu. Set işçileri işten atıldıklarını, set saatini beklerken öğrendi. Yapımcı şirket, ödemeleri yapılmayan ekibe haber vermeden yeni bir ekip getirmiş.

Serdar Nazım Yüce

Hatay'da "Batıl Aşk" isimli sinema filminin çekimlerine başlayan set ekibine çalıştıkları günlerin ve hazırlık sürecinin ücreti ödenmedi, set durdu. Bununla yetinmeyen yapım şirketi Onebe, set işçilerinden habersizce yeni bir ekiple anlaştı. Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin finansörlüğünde çalışan ekip belediyeye sesini duyuramadığını söylüyor, kaldıkları otelden kovulduklarını anlatıyor.

Yapımcılığını Onebe Film Yapımcısı Asım Deli'nin üstlendiği filmde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da oynayacaktı. Zaten Hatay Büyükşehir Belediyesi filme maddi destek veriyordu. "Batıl Aşk" filminin ekibi 9 Haziran'da Hatay'a gitti. 11 Haziran'da filmin çekimlerine başlandı. 2 günlük çekimin ardından sete 1 günlük ara verildi. Verilen aradan sonra başlayan çekimlerde çeşitli sorunlar çıktı ve set ekibi çekimlere devam edemedi. Ertesi gün, yani 16 Haziran'da set saatini bekleyen işçiler, işten kovulduklarını öğrendi. İşçilerin iddiasına göre, yapımcı şirket Onebe, ekibi işten kovarak, yeni bir ekibi sete getirmişti. Aynı gün, ekibin kaldığı oteldeki yetkililer, ekipten oteli terk etmelerini istedi. Sigortalarının başlatılmadığını ve hiçbir ücret alamadıklarını söyleyen işçiler, ücretleri ödenene kadar Hatay'ı terk etmeyeceklerini yapımcı şirkete bildirdi. Ekip Hatay'da 3 haftayı geride bıraktı. 

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA
İşten atıldıklarını öğrenen işçiler, son yerel seçimlerde AKP'den CHP'ye transfer olmasıyla gündeme gelen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a ulaşmaya çalıştı. Sonunda Lütfü Savaş'ın Özel Kalem Müdürü Yüksel Coşkun'a ulaşan set işçileri durumu anlatmalarına rağmen olumlu bir yanıt alamadıklarını söylüyor. soL'un ulaştığı Yüksel Coşkun ise, set ekibinin yemek ve barınma ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılandığını söyledi. Coşkun, yapılmayan ödemeler konusunda ise "Yapacak bir şeyimiz yok. Bu yönetmen ve yapımcıyla ilgili bir şey. Onlar çağırmışlar ekibi. Kendi aralarındaki problemi bilemem" diye konuştu.