Bir kara mizah örneği: Patrondan Denizbank emekçisine gül şovu!

Yıl boyunca kadın çalışanlara yönelik sömürü, ayrımcılık, mobbing uygulayan Denizbank yönetimi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kullanarak şov yaptı. Sabah kadın çalışanlar gülle karşılandı. Yönetimin bu şovu, çalışanları daha da öfkelendirdi.

Haber Merkezi

Bu sabah Denizbank genel müdürlük binasına giren kadın emekçileri, üst düzey yöneticiler karşıladı. Yıl boyunca kadınları mesai saatleri dışında fazla çalışmaya zorlayan, yüzlerce işçiyi işten çıkaran, kadın çalışanlara mobbing uygulayan patron temsilcileri, sahte gülücüklerle kadın emekçilere gül dağıttılar.

8 Mart'ta kadınlara gül dağıtan Denizbank üst düzey yönetiminin yıl içinde gerçekleştirdiği icraatlar ise banka içindeki AVM'yi büyütmek ve mescit açmak olmuştu.
Üst düzey yöneticilerin toplantılarda küfür dolu konuşmalar yaptığı, tacizlerden bunalan kadın emekçilerin istifa etmek zorunda kaldığı bilinirken DenizBank yönetiminin bu şovu, emekçiler arasında tepkiyle karşılandı.

Gün boyunca bu haberin holding medyasına servis edilmesi de, banka yönetiminin imaj kurtarma çabası olarak değerlendirildi. 

Banka emekçileri, bu sahte gösteriye tepki gösterdi. Emekçiler soL'a yaptıkları açıklamada, "Bugün 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'yle ilgili mailler atıldı. Sabah gül dağıtıldı. Bu bir kara mizah, bir şov. Banka yönetiminin sömürü politikaları, mobbing uygulamaları, ayrımcı ve cinsiyetçi saldırıları ise böyle şovlarla örtülmeyecek kadar büyük" dedi.