İşçi kıyımına hazırlanan Deniz Bank'a protesto: Aklınızdan bile geçirmeyin!

Krizi fırsat bilerek bir işten çıkarma makinesine dönüşen Deniz Bank yönetimine TKP’li plaza emekçilerinden cevap gecikmedi.

Haber Merkezi

Krizi fırsat bilerek bir işten çıkarma makinesine dönüşen Deniz Bank yönetimine Türkiye Komünist Partili (TKP) plaza emekçilerinden cevap gecikmedi.

TKP’li plaza emekçileri piyasacı, gerici hükümetle el ele kol kola yarattıkları kriz ortamının faturasını emekçilere kesmeye hazırlanan banka yönetimini protesto eden bir bildiriyi banka emekçilerine ulaştırdı. 

Bildiride şatafatlı yıl dönümü partilerine yüz binlerce liralar harcanırken kriz bahanesiyle emek düşmanı politikaların hayata geçirildiği vurgulanırken,bankanın “Önce İnsan” mottosunun bir yalandan ibaret olduğu; aksine patronlar için insanın “bir maliyet kalemi” olduğunun altı çiziliyor.

Toplu işten çıkarmaya hazırlandığı artık sır olmaktan çıkan Deniz Bank’ta “üst düzey” toplantılarda en fazla işten çıkarma yapan birim yöneticileri alkışlatılıyor. Erdoğan’ın en sevdiği şarkıları bülbül gibi şakıyacak kadar Erdoğan aşığı olan bankanın patronu Hakan Ateş ise hükümete yaranmak için bir dinlenme alanı veya kreş bile olmayan binada, mescit açmayı başa yazıyor. 

Bildiri banka emekçilerince ilgiyle karşılandı. TKP’li plaza emekçileri ise tüm banka emekçilerini kuruluş hazırlıkları başlayan Banka, Finans ve Sigorta Emekçileri Halk Komitesi’ni iş yerlerinde örgütlemeye, büyütmeye çağırdı.

TKP'Lİ PLAZA EMEKÇİLERİ TARAFINDAN DAĞITILAN BİLDİRİNİN TAM METNİ ŞÖYLE: 

Bu yılın başında DenizBank'ın başkanı padişahına özeniyor demiştik. Bu sene de asalak patronların kârları padişahları sayesinde katlandı.

Ancak bu sırada DenizBank adeta örgütlü bir işten çıkarma ve tazminatsız iş akdi feshi makinesine dönüştü. Bankada onlarca emekçi geride kalanların omuzlarına daha fazla yük bindirilerek işinden edildi. Kalanlar işsizlikle korkutulmaya devam ediyor ve daha düşük ücretlerle daha fazla mesaiye razı edilmeye çalışılıyor. Arsız banka yönetimi, toplantılarda en çok emekçinin atıldığı birimleri alkışlatırken, yüzlerce stajyer bordrolu yapılarak istihdam istatistikleri makyajlanıyor.

Bu iş yerinde yüzlerce emekçinin bakıcı ve eve yetişme derdine çözüm olarak kreş açılmazken, kreş açmamanın daha düşük maliyetli yasal cezası ödenip yerine hükümete yaranmak için mescit açılıyor. Bu binada bir dinlenme alanı bile yoktur ama ne gam! “Depresyona soktuklarımıza çözüm bulundu bile: Kurum psikologunuz hazır!”

Biz onları tanıyoruz. “Önce insan” diye bağırıp böbürlendikleri toplantılar artık padişahın en sevdiği şarkı "My Way" söylenerek bitiyor. Onların yolunu biliyoruz. Bir taraftan düşük ücretle, ağır bir performans baskısıyla emekçileri ezerken, hükümetin memuru gibi çalışan yöneticileriyle "My Way" söyleyerek ceplerini doldurmaya devam ediyorlar.

İki adım ötede şatafatlı yıldönümü partilerine yüz binlerce lira harcayan DenizBank patronu, “koşullar çok zor, ekonomi krizde” bahanesiyle faturayı binin üzerinde DenizBank emekçisine kesmeye çalışıyor. Sanki bu kriz ortamının sorumlusu piyasacı iktidarla el ele, kârlarına kâr katan banka patronları değil de emekçilermiş gibi... “Önce insan” bir yalan, doğrusu “maliyet kalemi olarak insan!”

Ancak DenizBank yönetimi meydanı boş zannetmemeli, emekçilerin sabrını sınamamalıdır.

DenizBank emekçisi, binin üzerinde emekçiyi yıl sonuna kadar  işten atmaya hazırlanan bu örgütlü emek düşmanlarına cevabı, Türkiye Komünist Partisi'nin çağrısıyla kuruluş hazırlıkları başlayan Banka, Finans ve Sigorta Emekçileri Halk Komiteleri'ni kendi iş yerinde örgütleyerek verecektir. 

Boyun eğmeyen banka emekçileri vardır ve çoğalacaktır! Çünkü ülkemizin ve emekçilerin geleceği ancak böyle değişebilir.

BANKA, FİNANS, SİGORTA EMEKÇİLERİ HALK KOMİTESİ KURULUYOR

Banka, Finans ve Sigorta Emekçileri Halk Komiteleri 27 Ocak 2018’de kuruluyor

Kuruluş hazırlıklarına katılmak için iletişime geçin

Patronunu teşhir et!

İş yerindeki mobbinge, baskıya, tacize, zorbalığa ve emek düşmanı uygulamalara karşı TKP’li plaza ve ofis emekçileri ile iletişime geçin

İLETİŞİM BİLGİLERİ

https://www.facebook.com/plazaemekcileridireniste/

[email protected]

Tel: 0536 812 7796 TKP ŞİŞLİ

Tel: 0546 737 4569 TKP BEŞİKTAŞ