IŞİD'lilere 'kardeşim' diyen el-Ekidi Kobani'ye 'yardım' ediyor

Daha önce ABD'nin Şam Büyükelçisi Robert Ford ile kameralara poz veren, IŞİD'in Ming Hava Üssü'ne saldırısını destekleyen ve IŞİD'lilere "kardeşim" diyen Abdülcabbar el-Ekidi, ÖSO militanlarıyla birlikte Kobani'ye girdi.

(soL - Dış Haberler) Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani'ye yönelik saldırısı sürerken, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bağlantılı 200 civarında militan Kobani'ye girdi.

ÖSO'cularla birlikte, daha önceleri Halep'te orduya yönelik "muhalefet" saldırısını yöneten Abdülcabbar el-Ekidi de kente giriş yaptı. The Telegraph'a telefonla konuşan Ekidi, Kobani'nin yüzde 50'sinin IŞİD kontrolünde olduğunu, ancak hala umut ettiğini öne sürdü. Ekidi, "uluslararası toplum"dan ÖSO'ya daha fazla destek istedi.

Abdülcabbar el-Ekidi, 2013 yılında Gaziantep'te planlanan Kürt katliamının örgütleyicilerindendi. Ekidi, o vakitlerde, "Son günlerde PYD-PKK piyasaya çıktı, onlar da rejimin Şebbihalarıdır. İnşalllah onları geçeceğiz" demişti.

Ekidi'nin, ABD'nin eski Şam Büyükelçisi Robert Ford'la da iyi ilişkileri vardı:

Ekidi, Halep'teki Ming Havaalanı'nı düşüren IŞİD'lilerle beraber poz vermiş, Lazkiye'deki Alevi katliamına da karışmıştı. Ekidi bir röportajında, IŞİD ve Nusra Cephesi'nden "kardeş" olarak bahsetmiş, ilişkilerinin iyi olduğunu söylemişti. "Komutan", IŞİD'lilerle her gün görüştüğünü de sözlerine eklemişti.

Hatta PYD lideri Salim Müslim, 25 Ekim 2014 tarihinde Ekidi'nin bu röportajını Twitter hesabından paylaşmıştı:

İşte Abdülcabbar el-Ekidi ve ÖSO'cuların Kobani'deki görüntüleri: