Kürt katliamını Türkiye'de mi planladılar?

Suriye'de Türkiye destekli İslamcı çetelerin Kürtlere yönelik saldırılarının Türkiye'den planlandığına dair güçlü veriler bulunuyor. Geçtiğimiz haftasonu Antep'te toplanan ÖSO'cular "İnşallah gelecek haftalarda güzel şeyler duyacaksınız" diyerek katliamın sinyalini vermiş.

(soL - Haber Merkezi) Rojava'da (Suriye Kürdistanı) El Kaide'ye bağlı Nusra Cephesi ve Irak-Şam İslam Devleti isimli şeriatçı örgütlerle birlikte Özgur Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı çeteler de Kürtlere saldırıyor. Bu çeteler arasında Tevhid Tugayı ve El Faruk Tugayı da bulunuyor.

25-26 Temmuz'da Gaziantep'te toplanan ÖSO'cuların söylediği sözlere bakılınca, Rojava'da Kürtlere yönelik başlatılan katliam boyutundaki saldırıların planlarının Türkiye'de yapılmış olabileceğini dair ciddi şüpheler oluşuyor. Anaakım medyadan ziyade yerel basın organlarında çıkan bu haberler, El Kaide ile birlikte ÖSO'nun da Kürtlere yönelik düşmanlıklarını gösteriyor. Toplantıya AKP'li Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun da katıldığı belirtiliyor. ÖSO'cuların toplantısı, Bülbülzade Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla tertiplendi.

'Bölünmeye izin vermeyeceğiz'
Yeni Medya 27'nin haberine göre, Bülbülzade Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı tarafından Gaziantep'te düzenlenen toplantıda ÖSO'ya bağlı "Nurettin Zengi Tugayı" Komutanı Tevfik Şehabettin söz alarak, Kürtler, Araplar ve Türkmenlerin hep birlikte mücadele verdiklerini söyledi.

Şehabettin "bazı yanlışlıkların" olduğunu belirtirken, "Suriye'nin bir karış toprağından bile vazgeçmeyeceğiz. Suriye tek kalacak, hiç kimsenin Suriye'yi bölmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

'PYD rejimin şebbihasıdır'
Aynı toplantıda söz alan Halep Askeri Konsey Başkanı Albay Abdulcabbar el-Akidi ise birlik ve beraberlik için bir araya geldiklerini, askeri meclislerinde Türkmen, Kürt ve Arapların aynı çatı altında mücadele verdiğini belirtti. Tek cephe altında çalıştıklarına dikkati çeken Akidi, Türkmen, Kürt ve Araplar arasında bir farklılığın olmadığını söyledi.

"Son günlerde PYD-PKK piyasaya çıktı, onlar da rejimin Şebbihalarıdır. İnşalllah onları geçeceğiz" diyen Akidi, birlik ve beraberlik içinde çalışmalarını sürdüreceklerini, Esad yönetimini devirip yıkıp Suriye'ye demokrasi ve özgürlük getireceklerini savundu. Yeni bir cephe açma gibi bir fikirlerinin olmadığını anlatan Akidi, "Bizim kuvvetimiz PYD'den daha fazla. Şimdi ilk amacımız karşımızdaki zalim Esed rejimini düşürmek" ifadelerini kullandı.

'Devlet kuramazlar'
Fatih Sultan Mehmet Tugay Komutanı Mahmut Süleyman da "Araplar, Türkmenler ve Kürtler arasında birlik beraberlik var. Rejime karşı savaşıyorlar. Suriye'nin kuzeyinde bir devlet kuramazlar. İnşallah gelecek haftalarda güzel şeyler duyacaksınız. Amerika'nın desteği boş laflar, birşey yapmadılar, yapamazlar da. Onlar Müslümanların iyiliğini istemezler" diye konuştu.

Özgür Suriye Ordusu'nun Halep Askeri Konsey Başkanı Albay Abdulcabbar El Akadi, direniş için mücadele eden tüm grupların tek çatı altında toplanacağını ve Halep'i en kısa sürede özgürlüğüne kavuşturarak iç kısımlara doğru ilerleyeceklerini söyledi.