İran’dan önemli iddia: NATO Suriye’ye müdahale hazırlığı yapıyor

İran’ın eski Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti, NATO’nun Türkiye’nin tehdit altında olduğu bahanesiyle Suriye’ye kara harekatı başlatma hazırlığı içinde olduğunu söyledi.

İran eski Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti, Fars Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada NATO’nun Suriye’ye yönelik kara harekatı başlatma hazırlığı içinde olduğunu ileri sürdü. NATO’nun müdahale için Türkiye’ye düşen bombaları gerekçe göstereceğini söyleyen Velayeti, “Bugün NATO Suriye’ye karşı tehditlerini artırma ve üyelerinden bir tanesinin, Suriye’nin komşusunun tehdit altında olduğunu öne sürerek Suriye’ye girme hazırlığı içinde” diye konuştu.

NATO, Akçakale’ye havan mermisi isabet etmesi sonucu 5 kişinin yaşamını yitirmesi sonrasında Suriye’yi kınayan bir açıklama yapmıştı.

“Suriye’nin yanında olmaya devam edeceğiz”
Batı ülkelerinin Suriye ve Türkiye’yi de yutacak bir kuyu kazdıklarını söyleyen Velayeti, “Suriye, Türkiye ve Irak’ı da içeren bölge ülkeleri çok dikkatli davranmalı, çünkü Amerika Birleşik Devletleri ve müttefikleri bölge ülkelerine karşı komplo kuruyor” dedi.

Velayeti, ABD ve müttefiklerinin Suriye ve Afganistan’ı dize getirme çabası içerisinde olduğunu, Pakistan’da ise çalkantı yaratmaya çalıştığı söyledikten sonra, Suriye’ye müdahale için önce Esad yönetiminin meşruiyetini geriletmeye çalışan Batı’nın bunu başaramayınca paralı askerlerini devreye soktuğunu ve bölge ülkelerini de bu askerlere destek olmaya teşvik ettiğini kaydetti. Velayeti, muhalefet örgütü Suriye Ulusal Konseyi’nin eski başkanı Burhan Galyun’un geçtiğimiz kasım ayında sarf ettiği “İktidara gelirsek İran’la özel hiçbir ilişki kurmayacağız” sözlerini hatırlatarak, “Bu sözler Batılıların Suriye’deki gelişmelerde nasıl bir rol oynadıklarını açığa çıkarttı” diye konuştu.

İran’ın Suriye’ye yardım ettiğini, Suriye’nin toprak bütünlüğünü ve halkının çıkarlarını desteklemeyi sürdüreceğini söyleyen Ali Ekber Velayeti sözlerine, “reformlar sürdüğü müddetçe hükümete de destek olmaya devam edeceğiz” diye devam etti.

(soL-Dış Haberler)