Yunanistan İnşaat İşçileri Federasyonu'ndan yeni havalimanı işçilerine destek açıklaması

Yunanistan İnşaat İşçileri Federasyonu, üçüncü havalimanı işçileriyle dayanışma açıklaması yayımlayarak, "İşçilere karşı baskının sonlandırılmasını ve adil taleplerinin kabul edilmesini" istedi.

Dış Haberler

Tüm İşçilerin Militan Sendikası (PAME) üyesi olan Yunanistan İnşaat İşçileri Federasyonu, üçüncü havalimanında yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı.

Hükümetin 17 işçinin yaralanmasına karşı yapılan eylemde, "şiddet ve baskı kullandığını", işçileri gözaltına aldığını belirten federasyon "Mücadele eden işçilere dayanışmamızı iletiyoruz" dedi.

Açıklamada "Onların vahşice yoğunlaşan çalışma koşullarına maruz kaldığını, sağlıkları ve güvenlikleri için hiçbir koruma önlemi olmadan korkunç koşullarda çalıştığını biliyoruz" denildi.

Çalışma koşulları sonucu yaşanan ölümlere ve yaralanmalara dikkat çekilen açıklamada, "Bu rezil durumun durdurulmasını istiyoruz. İşçilere karşı baskı ve şiddeti durdurun ve adil taleplerini acilen karşılayın" ifadeleri kullandı.

Açıklamada "Yunanistan İnşaat İşçileri Federasyonu, ülkenin her yerinde inşaat işçileri, İstanbul Havalimanı'ndaki dost işçilerin yanında durmaktadır" denildi.