Yunanistan halkı PAME'nin çağrısıyla halk düşmanı politikalara karşı sokağa çıktı

Syriza hükümetinin halk karşıtı reform önerilerine karşı PAME'nin çağrısı sonucunda Yunanistan halkı, halk karşıtı politikalara karşı sokağa çıkarak dayatmalara tepki gösterdi.

Dış Haberler

Syriza hükümetinin, emekli katkı paylarında, vergilerde, sağlık katkı paylarında ve emeklilik yaşında artış öngören yeni yasal düzenleme önerilerine karşı Yunanistan halkı Tüm İşçilerin Militan Cephesi'nin (PAME) çağrısıyla sokağa çıktı. PAME, halkı yeni halk karşıtı pakete karşı harekete geçmeye çağırdı.

Yeni reformların işçi sınıfının çıkarlarına aykırı olduğunu duyuran PAME, reformların halkın değil patronların ihtiyaçlarına göre düzenlendiğini vurguladı.

Çözümün sömürücülere karşı mücadele olduğu söylenirken, Avrupa Birliği ve sermaye savunucularına karşı olunması gerektiği belirtildi.

Sömürücülerle sömürülenlerin ortak çıkarları ve ihtiyaçları olmadığı duyurulan açıklamada, AB ve tekellerden kopuş için çağrı yapıldı.

PAME'nin çağrısı, "tehditlere ve şantajlara karşı" işçi karşıtı yasaların kaldırılmasını, kolektif anlaşma hakkının geri getirilmesini, maaşların artmasını ve tüm işsizlerin korunmasını talep ediyor.