Yunan komünistlerden ‘Halkın Birliği’ne tepki

Yunanistan Komünist Partisi Genel Sekreteri Kutsumbas, SYRIZA’dan kopan bir ekip tarafından kurulan “Halkın Birliği Partisi”nin, özünde SYRIZA’dan bir farkı olmadığını söyledi.

Dış Haberler

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) Genel Sekreteri Dimitris Kutsumbas, Ta Nea gazetesine verdiği röportajda, geçtiğimiz günlerde Panayiotis Lafazanis önderliğinde SYRIZA’dan kopan grubun kurduğu “Halkın Birliği Partisi”ni, esas itibarıyla SYRIZA’dan farklı bir program savunmamakla eleştirdi.

Kutsumbas, “Kapitalist büyüme yolu ve Avrupa Birliği’ne üyelik benimsendiği sürece halkın aleyhine önlemlerin uygulanması kaçınılmaz” diye konuştu.

KKE Genel Sekreteri, troykayla imzalanan anlaşmayı uygulamayacaklarını söyleyen Halkın Birliği’nin diğer partilerden tek farkının, diğerlerinin ülke içinde yapılacak bir devalüasyonla kapitalizmin toparlanmasını savunması, Lafazanis’inse halktan aynı gerekçeyle hem içeride hem de dışarıda devalüe edilmiş bir para birimini kabul etmesini istemesi olduğunu söyledi. Kutsumbas, bu isteğin de farklı bir yoldan halkı iflasa sürükleyeceğinin altını çizdi.