Venezuela: Ulusal egemenliğimizin ihlali hiçbir koşulda kabul edilemez

Venezuela Savunma Bakanı, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya suikast girişimi sonrası yaptığı açıklamada bunun bir darbe girişimi olduğunu belirterek 'Hiçbir koşulda ulusal egemenliğimizin ihlal edilmesini kabul etmeyeceğiz' dedi.

Dış Haberler

Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez, Maduro’ya suikast girişimi sonrasında bir açıklama yaparak “Hiçbir koşulda ulusal egemenliğimizin ihlal edilmesini kabul etmeyeceğiz” dedi.

Maduro’ya karşı girişilen eylemi korkakça olarak niteleyen Lopez, suikast girişiminin Maduro hükümetine karşı bir darbe girişimi olduğunu kaydetti. 

Lopez “Cani ve korkak sağın bu unsurlarının Venezuelalıların barış ve demokrasi yolunu seçtiklerini anlaması daha neye mal olacak? Bu çocukça tutum daha ne kadar sürecek?” diye konuştu.

Lopez, saldırının Simon Bolivar’a karşı olduğunu dile getirerek, 200 yıl sonra hainlerin ve oligarşinin aynı amaçla hareket ettiğini belirtti.

Lopez konuşmasında suikast girişiminde yaralanan 7 askerle dayanışmasını da ifade etti.

'FANİLALI ASKERLER'

Öte yandan kendilerine "Fanilalı Askerler Ulusal Hareketi" (Movimiento Nacional Soldados de Franela) adını veren grup, Twitter’da yaptıkları paylaşımda saldırının sorumluluğunu üstlendi. Sözkonusu Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Operasyon C-4 yüklü iki drone’un başkanlık tribününe uçurulmasını içeriyordu. Keskin nişancılar drone’ları hedeflerine varmadan önce vurdu. Bu sefer işe yaramadı ama yaraması an meselesi” denildi.

Venezuela'da geçen yıl kaçırdığı polis helikopteriyle Yüksek Mahkeme ve İçişleri Bakanlığı binalarına el bombalarıyla saldıran eski polis memuru Oscar Perez'in de grupla bağlantılı olduğu ileri sürülüyor.