Rusya ve Suudi Arabistan enerjide 'işbirliğini' sürdürecek

Rusya ve Suudi Arabistan enerji bakanları iki ülke arasında 'enerji alanındaki işbirliklerini geliştirme' konusunda ortaklaştıklarını duyurdu. İki ülkenin geçen hafta ABD Enerji Bakanı'yla da gizlice görüştüğü açıklanmıştı.

Dış Haberler

Rusya Enerji Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamaya göre, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ve Suudi Arabistan Enerji Bakanı Halid Falih, OPEC üyesi olan ve olmayan ülkeler arasında “enerji alanındaki işbirliklerini geliştirme” konusunda ortaklaştılar.

İki ülkenin enerji bakanlarının Cumartesi günü Moskova’da bir araya geldiğini duyuran açıklamada, Falih'in önümüzdeki ay Rusya’da gerçekleşecek uluslararası bir enerji forumuna katılacağı da belirtildi.

ABD İLE GİZLİCE GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Petrol fiyatları yeniden yükselirken ABD Enerji Bakanı da geçen hafta içi Suudi Arabistan ve Rusya enerji bakanlarıyla bir dizi görüşme gerçekleştirmişti.

İran’ın petrol ihracatını kesmeyi hedefleyen ABD politikaları sonrasında, petrol stoklarının talebi karşılamada yetersiz olduğu belirtilmiş, petrol fiyatları yükselmişti. OPEC üyeleri olan Rusya ve Suudi Arabistan ise üretim miktarlarını artırmıştı. Petrol üreticileri ise fiyatları düşürecek stok artırımlarından “sakınılması gerektiğini” savunuyorlar.