Putin'den ABD'ye: Tüm çabalarınıza rağmen aramızdaki ticaret artıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Moskova ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Trump ile Putin’in görüşmesi için ön mutabakat oluşturulan ziyarette Çin'in ekonomi ve askeri politikalarının da konuşulduğu aktarılıyor.

Dış Haberler

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton bugün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Bolton'un ziyaret başlıklarından birisinin de Çin’in ekonomi ve askeri politikalarını üzerine "şikayetler" olduğu aktarıldı.

TRUMP-PUTİN ZİRVESİ 11 KASIM'DA

Rus hükümet yetkilileri ile bir dizi görüşmeler gerçekleştiren Bolton, 11 Kasım’da Paris'te düzenlenecek Birinci Dünya Savaşı'nin bitiş yıldönümü etkinliklerinde Trump ile Putin’in görüşmesi için ön mutabakatın oluşturulduğunu duyurdu. 

'İKİLİ TİCARETİMİZ GELİŞİYOR'

Ziyaret,Trump'ın Rusya ile 1987 tarihli nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilme kararının ardından geldi. Putin, ABD  yönetiminin kararına “şaşırdığını” belirtti. İki ülke arasındaki ilişkileri iyi görmek istediğini vurgulayan Putin, şu şekilde devam etti: "İşin garibi, sizin tüm çabalarınıza rağmen ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmi artıyor. Geçen yıl yüzde 16, bu yıl yüzde 8 artış var. Bu, mutlak anlamda çok az ama yine de böyle bir eğilim var. Bu arada, bu artış ABD’nin lehinedir."

1987 yılında Washington’da imzalanan INF Anlaşması, 500 ila 5 bin 500 kilometre menzili olan tüm karadan fırlatılan güdüm füzelerini yasaklıyor.

'KAŞIKÇI HAKKINDAKİ BİLGİLERİ PUTİN'E VERDİM'

Putin ile ikili görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulunan Bolton, Washington'un nükleer anlaşmasından çekilme sürecinin "zamanı geldiğinde" başlayacağını duyurdu. Ayrıca Bolton, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili ellerinde bulunan bilgileri Putin ile paylaştığını belirtti.