İsrail’den Suriye’ye hava saldırısı

İsrail Golan Tepeleri yakınındaki Kuneytra'da Suriye ordusuna ait mevzileri vurdu. Suriye devlet medyası, saldırının yol açtığı zararın sınırlı olduğunu bildirdi.

Dış Haberler

İsrail dün erken saatlerde Golan Tepeleri yakınlarındaki Kuneytra bölgesinde Suriye ordusuna ait mevzileri vurdu. Suriye devlet medyası saldırının yol açtığı zararın sınırlı olduğunu bildirdi.

İsrail ordusu, Çarşamba günü Suriye ordusuna ait bir insansız hava aracının sınır ihlaline karşılık olarak Perşembe sabah saatlerinde üç hedefi vurduklarını açıkladı.

Açıklamada “İsrail Savunma Güçleri topraklarında yürütülen eylemlerden Suriye rejimini sorumlu tutmakta ve İsrail güçlerine karşı daha ileri gitmemeleri konusunda uyarmaktadır” denildi.

Suriye devlet medyası ise İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri yakınındaki Kuneytra bölgesindeki Hader köyünün vurulduğunu ve Suriye hava savunma sistemleri tarafından bazı füzelerin imha edildiğini duyurdu.

Hafta başında Suriye devlet televizyonu Humus'taki T4 hava üssüne saldırıda bulunan İsrail'e ait bir savaş uçağının hava savunma sistemleri tarafından vurulduğunu bildirmişti. İsrail bu saldırıyı ne doğrulamış ne de yalanlamıştı.