İsrail'de medya-Netanyahu pazarlığı tepki uyandırdı

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth ile Binyamin Netanyahu arasındaki pazarlığın ortaya çıkması büyük tepki geçti. Gazetenin okurları, Yedioth'a dava açıyor.

Dış Haberler

İsrail'de, ünlü gazete Yedioth Ahronoth'un yayıncısı ile Başbakan Binyamin Netanyahu arasındaki gizli pazarlığın ortaya çıkması büyük tepki uyandırdı.

Haaretz'deki habere göre, Yedioth Ahronoth gazetesinin okurları, mahkemeye 52 milyon dolarlık toplu bir dava açmaya hazırlanıyor.

Dava, Yedioth kullanıcısı Noam Zitzman adına açıldı. Dava dilekçesinde, okurlarına doğru haberi vermekle yükümlü gazetenin, halkı kandırdığı söyleniyor.

Yedioth'un yayıncısı Arnon Mozes ile Binyamin Netanyahu arasında geçtiği söylenen ses kayıtlarında, ikili birbirlerine bir anlama öneriyor.

Bu anlaşmaya göre, geleneksel olarak Netanyahu'ya düşman bir yayıncılık izleyen gazete, çizgisini yumuşatacak. Bunun karşılığında Netanyahu da, Yedioth Ahronoth'un en büyük rakibi günlük gazete Israel Hayom'a karşı bir yasa tasarısına destek verecek.

Anlaşmanın hiçbir zaman yürürlüğe girmediği, ancak sızıntıların hem Mozes'i, hem de Başbakan'ı "rüşvet" suçlamasıyla mahkeme önüne getirebileceği konuşuluyor.