İngiltere'de Brexit karşıtı yüz binler sokaktaydı

Geçtiğimiz gün toplanan Avrupa Parlamentosu'nda İngiltere'nin AB'den ayrılış süreci için formül bulunamazken, bugün Londra'da bir araya gelen yüz binlerce kişi Brexit referandurumunun yenilenmesini talep etti.

Dış Haberler

İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılma sürecine ilişkin müzakerelerde sonuç alınamazken, bugün Londra’da düzenlenen protestoda yüz binlerce kişi Brexit referandumunun yenilenmesini talep etti.

İngiltere ana akım medyasında geniş yer verildiği görülen protestoların bugüne kadar düzenlenen en büyük karşı gösteriler arasında yer aldığı belirtildi. Organizatörler, yürüyüşe yaklaşık 670 bin kişinin katıldığını açıkladı.

BİRLEŞTİRİCİ UNSUR: BREXİT KARŞITLIĞI

Aynı saatlerde ise ülkenin kuzeyindeki Harrogate kendinde Brexit yanlıları başka bir yürüyüş gerçekleştirdi. Bu gösteri Brexit kampanyasının öncü isimlerinden ırkçı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) eski lideri Nigel Farage tarafından düzenlendi. Adı pek çok toplumsal olayı fonlamakla anılan spekülatör George Soros tarafından desteklenen "Best for Britain" grubu da Brexit karşıtı kamuoyunu yaratmak için bu tür yürüyüşler organize ediyor.

AB ile anlaşmaya varılamaması durumunda Mart 2019’da aynen yürürlüğe girecek olan Brexit kararında, anlaşmasız çıkış seçeneği güçlendikçe hükümete güvenin düştüğü görülüyor. İkinci bir referandum talebinin medyada da geniş yer bulduğu görülken, Independent ve Sky News gibi kimi yayınlar bu talep doğrultusunda özel kampanyalar düzenliyor.

2016 yılında düzenlenen Brexit referandumunda yüzde 52 oy oranı ile AB’den çıkma kararı alınmıştı.