Haseke'de çatışmalar sürüyor, Dera'da Nusra'ya ağır darbe

IŞİD'in Haseke'ye yönelik saldırısı devam ediyor. Suriye ordusu ve YPG, ayrı ayrı IŞİD'e karşı koyarken IŞİD cezaevi bölgesine yoğun saldırılar düzenliyor. Dera'da ise Nusra Cephesi ve "ılımlılar" ağır darbe yediler.

Dış Haberler

Suriye'nin Haseke kentine yönelik ağır Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) saldırısı ve çatışmalar sürüyor.

Ordu ve yerel milisler, IŞİD'in eline geçen Ğweyran mahallesine bir karşı saldırı başlattı. 31 IŞİD'liyi öldüren ordu ve milisler, mahalleyi tamamen kontrol altına aldı.

Neşve mahallesinde ise, ordu ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar sürüyor. Merkez cezaevine yönelik ağır IŞİD saldırısı bir kez daha durduruldu.

Pazar günü, IŞİD YPG'nin kontrolündeki Aziziye mahallesine de saldırdı. Çatışmaların ardından, taraflar mevzilerini korudular.

Öte yandan, Suriye ordusunun ünlü komutanlarından İssam Zahreddin komutasındaki Cumhuriyet Muhafızları'nın da Haseke'ye geldiği bildirildi.

DERA'DA NUSRA'YA AĞIR DARBE
Öte yandan, Ürdün sınırında ordunun elindeki Dera kentini almak için "ılımlılar" ile Nusra Cephesi'nin başlattığı saldırı büyük bir direnişle karşılandı.

"Yeni İdlib" olacağı varsayılan Dera'daki Suriye ordusunun direnişinin çeteleri şaşırttığı belirtiliyor. "Güney Cephesi" başlattığı Dera saldırısında, Nusra Cephesi 200'e yakın militanının öldüğünü kabul etti. Ordu kaynakları ise bu sayının 300'ün üzerinde olduğunu aktarıyor.

Dün, Nusra Cephesi'nin "lider" toplantısı Suriye Hava Kuvvetleri tarafından vuruldu. Saldırıda 5 Nusra komutanının öldüğü açıklandı.

Dera'nın güney doğusundaki Savame yakınlarındaki toplantıda Nusra'nın yanı sıra Mutenna Hareketi, El-İzz Tugayları ve ÖSO'dan da komutanlar bulunuyordu.

Ordunun bölgedeki bir diğer kazanımı ise, Şeyh Hüseyin Tepesi'nin ele geçirilmesi oldu. Çeteler bu tepeye konuşlanarak, ellerindeki TOW füzeleri ile ordu tanklarına ve zırhlılarına saldırabiliyordu.

Öte yandan ordu, Halep'in güneyinde Azzan Dağları'na da karşı saldırı başlattı.