Brezilya'da sağcı liderin danışmanı yolsuzlukla suçlanıyor

Brezilya'da ikinci tura kalan seçimlerde en çok oyu alan sağcı lider Jair Bolsonaro’nun baş ekonomi danışmanı Paulo Guedes, yolsuzluk ile suçlanıyor. Seçim süresince yolsuzluk karşıtı bir siyaset izleyen Bolsonaro, seçildiği durumda Guedes'i ekonomi bakanlığına getirmeyi planlıyordu.

Dış Haberler

Brezilya’da geçtiğimiz hafta yapılan başkanlık seçimlerinde en yüksek oyu alan sağcı lider Jair Bolsonaro’nun baş ekonomi danışmanı, yolsuzluk suçlamasıyla soruşturuluyor. Sandıktan birinci çıkan Bolsonaro, seçim süresince yolsuzluk karşıtı bir siyaset üzerinden propagandasını yürütmüştü.

EKONOMİ BAKANI OLACAKTI

Bugün yürütülen soruşturma Bolsonaro’nun danışmanı Paulo Guedes, 2009 yılında kamu emeklilik fonlarını kendi yatırımlarına aktarmakla suçlanıyor. Bolsonaro, seçimleri kazanması durumunda Guedes’i ekonomi bakanlığına getireceğini açıklamıştı.

Savcılar bu tarz soruşturmalar ile son dört yıl içerisinde dünyadaki en büyük yolsuzluk vakalarını tespit ettiklerini belirtiyor.

İKİNCİ TUR 28 EKİM'DE

Brezilya’da geçtiğimiz hafta yapılan başkanlık seçimlerinde adaylardan biri yüzde 50 oy oranına ulaşamadığı için 28 Ekim’de ikinci tur oylamaya gidilecek.

Geçtiğimiz hafta yapılan oylamada aşırı sağcı Sosyal Liberal Parti adayı Jair Bolsonaro yüzde 46,3 oy oranıyla birinci sırada yer alırken İşçi Partisi’nin adayı Fernando Haddad oyların yüzde 28,9’unu almıştı. Seçimlere katılması engellenen Brezilya eski devlet başkanı Lula da Silva’nın yerine İşçi Partisi Haddad’ı aday göstermişti.