Bilim insanları Elon Musk'ı yalanladı: Asteroit kuşağına ulaşamaz!

Bilim insanları, Elon Musk'ın iddiasının aksine Falcon Heavy'nin asteroit kuşağına erişemeyeceğini söylüyor.

ABD merkezli uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX şirketi, Falcon Heavy adlı roketi içinde bir Tesla marka otomobille, Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Üssü'nden uzaya fırlattı.

Tesla Roadster marka bir aracı uzay boşluğuna fırlatan şirketin yapmış olduğu pazarlama numarası bir yana, aracın Mars'ın yörüngesine yerleşmesinin mümkün olmadığı söyleniyor.

Musk, Falcon Heavy'nin lansmanından sonra, aracın Mars'ın yörüngesinden geçip asteroit kuşağına doğru ilerleyeceğini öne sürmüştü.

TUTARSIZLIKLAR VAR

Gökbilimciler, SpaceX CEO'su ve kurucusu Elon Musk'un rapor ettiği ve Tesla Roadster'ın nereye gittiğini gösteren rakamlar arasındaki tutarsızlıkları gösterdi.

Bilim insanları, Roadster'ı taşıyan roketin hedeflenen yörüngeden fazla ilerlediğini, yani beklendiği gibi asteroit kuşağına varmayacağını söylüyor.

Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi'nde astronom olan Jonathan McDowell, projeyle ilgili çekincelerini "henüz ikna olmadım" diyerek ifade etti.

NASA raporu da, Tesla'nın asteroit kuşağına ulaşamayacağını gösteriyor.

Asteroit Kuşağı, Mars ve Jüpiter'in yörüngeleri arasında kalan, asteroit yörüngelerinin en yoğun bulunduğu Güneş Sistemi bölgesi olarak biliniyor.