ABD’de yılda 30 bin kişi silahlı şiddet olaylarında ölüyor

ABD’de silahlı şiddet olayları sonucunda yılda ortalama 30 bin kişi hayatını kaybediyor. 1968’den beri silahlı şiddet olaylarında ölenlerin sayısı, ABD kurulduğundan bu yana savaşlarda ölenlerin sayısından daha fazla.

Dış Haberler

Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 5’ine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, dünyadaki bireysel silahlanmanın yaklaşık yüzde 50’sini gerçekleştiriyor. Bireysel silahlanmanın bu kadar yüksek olduğu ülkede, silahlı şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin sayısı da yılda ortalama 30 bin kişiye ulaşıyor.

Soufan Grup’un açıkladığı bu rakam geçtiğimiz hafta Virginia’da canlı yayında iki gazetecinin öldürülmesi ya da Texas’ta bir şerif yardımcısının infaz edilmesi gibi cinayetlerin yanı sıra, kazaları ve intihar olaylarını da içeriyor.

New York Times’dan Nicholas Kristof, 1968’den bu yana silahlı şiddet olaylarında hayatını kaybeden ABD’lilerin sayısının, ülkenin 1776’dan bu yana girdiği bütün savaşlarda ölen ABD askerlerinin sayısından fazla olduğuna dikkat çekti.

Kamuoyunda ses getiren her silahlı sonrasında bireysel silahlanmaya karşı tedbir alınması yönünde görüşlerin ortaya atıldığı ülkede, bireysel silahlanma bütün hızıyla sürüyor.